Интервюта и коментари

Експерти: Урсула фон дер Лайен беше един консенсус между държавите (ВИДЕО)

19:27 | 22 Юли 2019 г.

От много време се говори за прокарването на транснационали листи и мисля, че това ще доведе до много голям успех.  Съгласен съм, че Урсула фон дер Лайен ще бъде същото, но не толкова заради нейната личност, а колкото до процедурата с която е избрана. Всички видяхме, че тя е избрана според договорки между правителствата , задкулистно в последния момент. Тя реално няма тежестта,защото няма демократиен мандат, каза в предаването „Всичко коз“, Румен Чолаков.

Урсула фон дер Лайен ще бъде лицето на френско-немския консенсус, не трябва да я пришиваме към Макрон, защото все пак е била в кабинета на госпожа Меркел. Тя е консенсусен кандидат. Трябва да я гледаме като сделката, която беше направена, каза още той.

Николай Облаков пък беше категоричен:

Тя беше абсолютен консесус. Всички са доволни от избора й, дори консерваторите. Урсула фон дер Лайен е просто същото като Юнкер, дори ако не е по-зле.

Емил Вълков беше на мнение:

Четете още новини от България и света!

Основните приоритети, които изказа Урсула фон дер Лайен в своята реч пред Европейския парламент бяха основните приоритети на политическите сили, които я подкрепиха с яркото отсъствие на тези от ЕНП. Предстои да видим нейния мандат какъв ще бъде наистина. Тя прегърна идеите на френския президент Макрон за конференцията за бъдещето на Европа и за прокарване на две реформи- транснационалите листи за европейския парламент и другото е евентуалното даване на възможност за законодателна инициатица.

Петьо Блъсков: Всички ръководители от високо ниво, трябва да имат аналитичен щаб (ВИДЕО)

Петьо Блъсков: Всички ръководители от високо ниво, трябва да имат аналитичен щаб (ВИДЕО)

21:22 | 21 Юли 2019 г.

Всички ръководители от високо ниво, трябва да имат аналитичен щаб. Една мозъчна група, която да анализира нещата и която да не е от известни социолози, защото те обикновено говорят това, което е удобно на ръководителя. Това е една много ценна институция, опитват се някои да правят подобни институции. Президентът се опита да създаде нещо подобно. Това каза в предаването "Беновска пита" Петьо Блъсков, главен редактор на в.Труд. 

Управленския занаят на високо равнище е адски динамичен. Всеки ден, нещо се случва, танкер е арестуван, свалени са дронове, главен прокурор на Европа, какво ли не? Динамиката е страхотна.

Четете още новини от България и света

Блъсков коментира и политическата обстановка у нас: "Фактът че при идните избори се случиха едни такива разправии с апартаментите, търговския регистър, къщите за гости. Сега другите избори идват, започва се с хакерската атака срещу НАП. Вечно си търсим ние един дявол.", подчерта главният редактор на вестник "Труд"

Проф. Михаил Константинов: От 5 млн. хакнати имена на НАП, повечето са на мървти хора (ВИДЕО)

Проф. Михаил Константинов: От 5 млн. хакнати имена на НАП, повечето са на мървти хора (ВИДЕО)

20:46 | 21 Юли 2019 г.

Хакерите удариха един сървър на НАП, на който няма архив на НАП. Архивът ние го пазим и той е непокътнат. В момента се води разследване, но хакнатите файлове са разпокъсани, хаотични данни. Това съобщи в предаването "Беновска пита" проф. Михаил Константинов, ИО. 

"От 5 млн. хакнати имена на НАП, повечето са на мървти хора. Хакването на подобни системи става през официални входове, през запитвания, трябва да се вкара парола и потребителско име, тогава се вкарва така наречената SQL инжекция. Моят съвет е като се правят вече такива системи, да бъдат направени подобно на банките. Когато някой поиска да влезе, банката изпраща на неговия телефон временна парола. Хакера може да има всичкио, но няма вашия телефон в джоба си. Ако тази елементарна техника се използваше, нямаше да има хакнати системи", заяви Константинов. 

Четете още новини от България и света

Извършихме анализ на изборите, включително и на резултатите, където е имало машинно гласуване, на базата на факти. 40% от машинните бюлетини не съответстваха. Ако машинното гласуване остане на местните избори, ще има сериозни затруднения.

 

 

Д-р Дечо Дечев: Моделът "Ананиев" беше представен преди 10 години от ДПС и НДСВ (ВИДЕО)

20:07 | 21 Юли 2019 г.

Все още не е представена конкретика в концепцията за промяна на здравния модел, която представи министър Ананиев. Нормално е първоначално да няма такава конкретика. Може би ще трябва да изчакаме до края на годината, както беше обявено, за да видим конкретни числа. Това каза д-р Дечо Дечев, управител на НЗОК в предаването "Беновска пита" на Канал3. 

Разговорът за това, накъде трябва да продължим, закъсня. На практика моделът, който беше презентиран е представян и преди повече от 10 години. Тогава го презентираха г-н Йордан Цонев от ДПС, и д-р Първанов от НДСВ.

Четете още новини от България и света

Новото е може би това, че г-н Ананиев коренно промени възгледите си в рамките на една половин година. От застъпник на модел с надграждане, премина в модел, който на практика, основната ни вноска от 8% предлага да се оперира с нея с повече от един осигурител.

Борислав Гуцанов: Ще подам жалба до изпълнителната комисия за неправомерното ми освобождаване

Борислав Гуцанов: Ще подам жалба до контролната комисия за неправомерното ми освобождаване

18:56 | 21 Юли 2019 г.

В понеделник ще пусна жалба до изпълнителната комисия относно неправомерното ми отстраняването. Това обясни Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, чието отстраняване беше обявено публично, по време на конференция от Корнелия Нинова.

"Да се нарушава устава не е нормално. Аз съм председател на БСП-Варна и единствено конференцията може да ме отстрани. Категоричен съм, че ще защитя собственото си име. Каквото е необходимо ще бъде направено. Не може председателят на партията винаги да налага мнението си, дори и когато не е нужно", каза  Гуцанов,

Четете още новини от България и света

Моето мнение е, че вътрешните проблеми трябва да се водят вътре в партията, не считам, че публично трябва да се разрешават. Сега най-голямата тема е как да се организираме за местните избори.

 

Красимир Вълчев: Над хиляда хакерски атаки към Министерството на образованието имаше по време на матурите

Красимир Вълчев: Над хиляда хакерски атаки към МОН имаше по време на матурите (ВИДЕО)

18:25 | 21 Юли 2019 г.

Над хиляда хакерски атаки с цел блокиране на сърварите към Министерството на образованието имаше по време на матурите. Това обясни Красимир Вълчев, министър на образованието в предаването "Беновска пита" на Канал 3.

Кристиян Бойков беше хакнал преди години информация по вече свършен проект в сайта на Министерството на образованието. Той беше проникнал по елементарен начин, явно системата е била слаба. Тогава той беше добронамерен, искаше да помогне, но и да се изяви. По-късно е помогнал да се затвори системата. Атаката беше при започването на мандата ми, обясни министърът на образованието. 

"Имаше опит при една втора матура за хакерска атака. Атаката имаше за цел да не се обявят темите, но не успя", разкри още той.
 
"И в предходните години успехът по математика от матурите беше нисък", отговори на въпрос за резултатите от матурите Вълчев.
 
"Учебниците по история покриваха учебната програма . Тоталитарният режим е осъден като такъв и това ще бъде представено в новите учебници по история", коментира министърът част от учебниците по история, които предизвикаха скандал заради представянето на социалистическия режим.
 
 
"Няколко са основните ни приоритети за следващата учебна година. Искаме учениците да ходят редовно на училище, да мотивираме учителите, да засилим регионалната образователна система. Приоритет е и възпитанието на учениците", допълни образователният министър.
 

Лайфстайл

гледай на живо

23.07.2019
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Социална мрежа
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини