Кирил Лулев

Източник: Канал 3

 

Роден съм на 1 април 1979 година в София. Завърших средното си образование през 1997 година в СОУ "Александър Балан“ с профил журналистика. Паралелно завърших и двугодишен колеж по журналистика към СУ "Св. Климент Охридски“ със специалности "Продуцент на локални радио предавания“ и "Репортер в радиото“.

През 2001 година завърших НСА "Васил Левски“ със специалности "Учител по физическо възпитание“, "Треньор по ски“ и "Спортна журналистика“. В момента уча онлайн "Спортен мениджмънт“ в University College of Northern Denmark в Олборг (Дания).

Журналистическата ми кариера започна в БНР през 2001 година, като репортер, водещ на спортните новини и редактор на "Спорт и музика“.

През януари 2002 година се преместих в "Дарик радио“ като репортер, водещ и коментатор на футболни мачове. Част съм от екипа, създал "Радио Гонг“ през 2003 година.

През май 2004 година започнах работа в телевизия ББТ. Бил съм водещ на спортни новини и коментатор на мачовете от английската Висша лига.

От септември 2005 година кариерата ми продължи във в. "Тема Спорт“, където работих до лятото на 2007 година. В края на 2007 се завърнах в ББТ, отново като водещ на спортни новини и на предаването "Спортното по ББТ“.

От май 2011 до септември 2014 г. бях пресаташе на ПФК Левски. След това отново се завърнах към журналистиката, ставайки част от най–бързо развиващата се телевизия в България – Канал 3.

Ползва английски и немски език. В свободното си време обича да играе футбол и да кара ски.