Ива Капкова

Уеб репортер
Източник: Канал 3

 

Родена съм на 21 юли в Сливен. Завърших "Българска филология" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", а преди това ГПЗЕ "Захари Стоянов", френска паралелка в родния си град.  Към екипа на Канал 3 се присъединих през февруари 2015 г.​ като репортер в сайта на телевизията. Имам дълъг журналистически стаж в пресата и електронните медии.

 

Започнах кариерата си от смолянските вестници "Родопски вести" и "Отзвук", станах кореспондент на в. "Демокрация", след което се озовах в  редакцията в София като парламентарен репортер. Минах за кратко през вестниците "Пари", "Република" и "Сега". Бях репортер и редактор в първото издание на "Здравей, България" по Нова телевизия. Последваха почти седем прекрасни години в Дарик радио, които са най-знаковите в развитието ми на журналист. Там бях парламентарен репортер и водещ на сутрешния блок "Дарик кафе" и на вечерния политически обзор "Денят". После станах част от ПР-екипа на вицепремиера по еврофондовете Меглена Плугчиева. След година пауза се върнах към журналистиката като репортер, редактор и зам.главен редактор на сайта BNews .

 

В парламентарните кулоари плувам в свои води, но най-голямото ми вдъхновение и до днес си остават срещите с родопчани през годините, прекарани в Смолян. Освен от политиката, съм изкушена от социалната проблематика, хаоса в здравеопазването и образованието, но и от историята на малкия човек, често потъпкван от институциите. Насилието над деца и животни е нещото, което може да ме влуди. Релаксирам с мъркаща котка в скута и детска усмивка. Най-добре мисля, когато съм на път.