Бобени кюфтета от
Източник: Канал 3

Бобени кюфтета от "Кухнята на Звездев"

Бобени кюфтета

18 Март 2019 г.
до 20 мин.

600 г консервиран боб

бялата част на стрък праз лук

2 яйца

1/2 ч.л  кимион

10-12 стръкчета пресен джоджен ( 1 ч.л. сушен)

стрък девесил (1 ч.л. девесил)

1 ч.л. сол

галета за паниране

брашно за паниране

За соса:

4 с.л. кисело мляко

2 с.л. майонеза

1 с.л. кетчуп

щипка чесън на прах

сол на вкус

Праза се нарязва на ситно заедно с девесил и джоджен и се слага в купа с добре отцедения боб. Посолява се и подправя с кимион. Слага се един жълтък. Смачква се на пюре и добре се омесва. Оформят се с намаслени ръце малки кюфтенца .

В тавичка се разбива яйцето и останлия белтък.

Всяко кюфте се овалва в брашно, потапя се в яйце и накрая се панира в галета. В горещо олио кюфетата се пържат  по 1-2 минути от всяка страна.

Изваждат се на салфетка и поднасят със сос.

Сосът се прави, като много добре се разбъркат млякото, майонезата, кетчупа, солта и чесъна.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пилешки гулаш

20 Юни 2019 г.
до 40 мин

Пасирана леща от Измир

18 Юни 2019 г.
до 80 минути

Блини

17 Юни 2019 г.
до 65 минути

Крем брюле с тиква

14 Юни 2019 г.
до 20 мин

Катък мезе

13 Юни 2019 г.
до 20 минути