Фасул масларски
от
Източник: Канал 3

Фасул масларски от "Кухнята на Звездев"

Фасул масларски

31 Октомври 2019 г.
до 90 мин.

зрял фасул - 250г.

500г. свинско месо 

150г. бекон 

домати - ( 250 г стерилизирани ) 

2 глави кромид лук 

2 моркова 

1 стрък праз 

1 с.л. сушена целина

2 ч.л. сух джоджен 

1 ч.л. чубрица 

1 ч.л. сладък червен пипер 

2-3 с.л. олио 

сол и черен пипер на вкус 


 

Сваряваме фасула 

Нарязваме свинското месо на кубчета (2-3 см.) и го прехвърляме в купа. 

Нарязваме праз и кромид лук на ситно, и моркови и ги прибавяме в купата при месото. Поръсваме със джоджен, чубрица, сол и смлян черен пипер, наливаме 5 с.л. олио и слагаме 1 ч.л. червен пипер. Втриваме подправките в месото и го оставяме да престои около 30 мин. 

В намаслен с 2 с.л. олио тиган изсипваме маринованото месо със зеленчуците и задушаваме около 25 мин. на бавен огън под капак, докато омекнат продуктите. Разбъркваме периодично. Изсипваме продуктите при фасул. Посоляваме и поръсваме с 1 ч.л. червен пипер и джоджен 

Нарязваме бекона на филии и покриваме с половината от тях дъното на съд за печене. Отгоре се слага сварения боб с месо. Нарязват се домати на малки парчета и ги подреждаме парченцата върху сварения фасул, докато го покрием. По повърхността се реди останалата част бекона. 

Печем в предварително загрята на 180 градуса умерена фурна около 30 мин. 
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Содена питка

13 Декември 2019 г.
до 40 мин

Салата "Сельодка"

12 Декември 2019 г.
до 30 мин

Баница специална

11 Декември 2019 г.
до 70 минути

Салата с картофи и рoлца раци

10 Декември 2019 г.
до 15 мин

Стара радомирска кавърма

09 Декември 2019 г.
до 40 мин

Скумрия с домати на фурна

06 Декември 2019 г.
до 60 мин.