Копривена кайгана със сирене
 от
Източник: Канал 3

Копривена кайгана със сирене от "кухнята на Звездев"

Копривена кайгана със сирене

23 Януари 2020 г.
до 30 мин.

100 г сирене

2 яйца

две шепи коприва

5-6 листенца джоджен

2 с.л. кисело мляко

2 с.л брашно

4 с.л. олио

10 г краве масло

Копривата се измива и слага в студена вода с кубчета лед за 10 минути. Наситнява се и запържва в 2 с.л. олио в тиган за 2 минути. Изважда се в купичка.

В друга купа се разбиват яйца с кисело мляко и брашно, добавя се ситно нарязан джоджен. Слага се натрошено на дребно сирене и копривата. Обърква се добре. В тигана се налива останалото олио и сместа се слага и пържи 5 минути на средна температура. В края, тигана се слага на горно печене в силно загрята фурна за 3-4 минути, да се изпече напълно като се слага краве масло да се разтопи и сервира.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Боб с тиква и киноа

21 Февруари 2020 г.
до 75 минути

Родопски клин

20 Февруари 2020 г.
до 75 минути

Картофени кюфтета

19 Февруари 2020 г.
до 45 минути

Китайска салата с гъби

18 Февруари 2020 г.
до 155 минути

Ориз с праз и маслини

17 Февруари 2020 г.
до 65 минути

Питка цвете

14 Февруари 2020 г.
до 140