Ягодова торта с крема сирене и бял шоколад
 от
Източник: Канал 3

Ягодова торта с крема сирене и бял шоколад от "Кухнята на Звездев"

Ягодова торта с крема сирене и бял шоколад

30 Октомври 2019 г.
до 50 мин.

За един блат:

6 Яйца

120 г захар

125 г брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

За топинга:

250 мл сметана

400 г крема сирен

50 г захар

1 ч.л. ванилова захар

500 г ягоди


В дълбока купа се разбиват 6 яйца и постепенно се слага захар.
Бакпулверът и брашното се пресяват върху сместа и се разбива за кратко.

В тавички с диаметър 24 см се слага хартия за печене и сипва сместа, пече се на 180С за 25 минути, изважда се и оставя да изстине.

За плънката: ягодите се мелят на дребни парчета.

За глазурата: в купа с миксер се разбива сметана, заедно с крема сирене,  захар и ваниловата захар.

Студения блат се реже на две, на първата платка се нанася пюре, а втората платка се намазва с крем.

Цялата торта се намазва с крема. Тортата се декорира с пресни ягоди, и фигурки от тъмен шоколад, повърхността се полива с разтопен бял шоколад. Оставя се за една нощ да отлежи.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Стара радомирска кавърма

09 Декември 2019 г.
до 40 мин

Скумрия с домати на фурна

06 Декември 2019 г.
до 60 мин.

Мраморен кекс

05 Декември 2019 г.
до 60 мин.

Телешки винен кебап

04 Декември 2019 г.
до 90 мн.

Пататник

03 Декември 2019 г.
до 30. мин

Рибно мезе

02 Декември 2019 г.
до 30 минути