Качамак
Източник: Канал 3

Качамак

Качамак

07 Ноември 2019 г.
до 30 мин.

1 чаена чаша царевично  брашно за качамак

2 с.л маргарин

200гр овче сирене

Червен пипер 1.ч лъжичка

 Ч.ч пръжки

Слагат се 3 чаши вода да заврат с маргарин и сол на вкус. Постепенно се сипва царевичното брашно и се чака да кипне. Бърка се енергично докато започне да се отлепя от стените на тенджерата. Изсипва се в глинен съд, а в малко тиганче се загрява олио и  за сек се запържва червения пипер. С мазнината се полива готовия качамак и се поръсва със сирене, а пръжките се загряват в сух тиган за да се стоплят. И с тях се поднася качамака.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Картофено руло

26 Февруари 2020 г.
до 75 минути

Димитровградски айвар

24 Февруари 2020 г.
до 45 минути

Боб с тиква и киноа

21 Февруари 2020 г.
до 75 минути

Родопски клин

20 Февруари 2020 г.
до 75 минути

Картофени кюфтета

19 Февруари 2020 г.
до 45 минути