Качамак
Източник: Канал 3

Качамак

Качамак

07 Ноември 2019 г.
до 30 мин.

1 чаена чаша царевично  брашно за качамак

2 с.л маргарин

200гр овче сирене

Червен пипер 1.ч лъжичка

 Ч.ч пръжки

Слагат се 3 чаши вода да заврат с маргарин и сол на вкус. Постепенно се сипва царевичното брашно и се чака да кипне. Бърка се енергично докато започне да се отлепя от стените на тенджерата. Изсипва се в глинен съд, а в малко тиганче се загрява олио и  за сек се запържва червения пипер. С мазнината се полива готовия качамак и се поръсва със сирене, а пръжките се загряват в сух тиган за да се стоплят. И с тях се поднася качамака.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Орехови сладки

20 Ноември 2019 г.
до 65 минути

Фритата с тиквички

19 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Гъбен жулиен

18 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Пица бухтичка

14 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути