Картофени милинки
Източник: Канал 3

Картофени милинки

Картофени милинки

21 Септември 2017 г.
до 120 мин

Картофени милинки

250гр картофи

30 гр прясна мая 

100 г масло

15 стръка див лук -

2 с.л. захар 

2 ч.л. сол

500 г брашно 

запоръсване:

2 с.л. брашно 

2 с.л. галета

1/2 ч.л. сол

Картофите се сваряват обелени и се запазва 250 мл от водата в която са варени.Докато са топли се смачкват на фино пюре.

В тава се слага мая поръсва се със захар и налива 3 с.л вода, хубаво се размива и оставя за 5 минути. Добавя се половината разтопено масло, картофено пюре, дребно нарязан див лук, сол и брашно. Налива се от водата на варените картофи и се замесва лепкавао тесто, като периодично се мажат ръцете с масло за по добро омесване.

 

Тестото се оставя да втаса покрито за 1 час. Тогава с намаслени ръце се разделя на малки топчета, които се редят в намаслена кръгла тава с размер 30 СМ. 

В купичка се смесва галета, брашно и сол и се посипват върху милинките. ПОлива се с останалото стопено масло около 2-3 с.л. и милинките се пекат на 190С за 30-35 минути.

 

 

 

Картофите се сваряват обелени и се запазва 250 мл от водата в която са варени.Докато са топли се смачкват на фино пюре.

В тава се слага мая поръсва се със захар и налива 3 с.л вода, хубаво се размива и оставя за 5 минути. Добавя се половината разтопено масло, картофено пюре, дребно нарязан див лук, сол и брашно. Налива се от водата на варените картофи и се замесва лепкавао тесто, като периодично се мажат ръцете с масло за по добро омесване.

 

Тестото се оставя да втаса покрито за 1 час. Тогава с намаслени ръце се разделя на малки топчета, които се редят в намаслена кръгла тава с размер 30 СМ. 

В купичка се смесва галета, брашно и сол и се посипват върху милинките. ПОлива се с останалото стопено масло около 2-3 с.л. и милинките се пекат на 190С за 30-35 минути.

 

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Гулаш

16 Октомври 2017 г.
до 40 мин.

Пасирана леща от Измир

14 Октомври 2017 г.
до 80 минути

Пържоли в сос от пачи крак

13 Октомври 2017 г.
до 50 мин

Телешко с манатарки и сметана

12 Октомври 2017 г.
до 40 мин

Градинарска апетитка

12 Октомври 2017 г.
до 30 мин.

Мусака с ориз и домати

11 Октомври 2017 г.
до 90 мин.