лучник
Източник: Канал 3

Троянски лучник

19 Март 2019 г.
до 1ч. 20мин

за тестото:

500 гр брашно 

25 г прясна мая 

4 с.л кисело мляко

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар 

2 с.л. олио

200 мл вода

 

за плънка:

 

1 ч. л. червен пипер 

1 ч. л. чубрица 

50 г орехови ядки 

1 зелена чушка 

8 с. л. олио 

6 глави лук

1 ч.л. сол  

Първо се приготвя тесто. Брашното се пресява, посолява и в него се оформя кладенче, в което се слага мая. Поръсва се със захар и се стрива с лъжица. Налива се олио и малко вода

 

 

Замесва се лепкаво и еластично тесто, като постепенно се налива останалата вода. Покрива се с фолио и се оставя да втасва на топло за 30 минути.

 

Плънката се приготвя, като лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в горещо олио за минута. Чушката се нарязва на дребно и слага в тигана. Пърженето продължава на слаб огън, докато лука се карамелизира за около 20 минути.

 

Ореховите ядки се счукват и се прибавят към запържените лук и чушка. Плънката се подправя с чубрица, червен пипер и сол на вкус. Оставя се настрана за няколко минути, за да се охлади.

 

Тестото се разстила на дъното на намазнена тава. Поставя се плънката и се завива, така че да се получи полумесец (калцоне).

 

Краищата се притискат един към друг, за да се залепят. Лучникът се пече в умерена фурна при температура 180 градуса до златисто (около 30 минути). 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Трюфел тирамису

25 Юни 2019 г.
до 20 мин.

Салата от херинга

24 Юни 2019 г.
до 20 мин.

Баварски крем с ягоди

21 Юни 2019 г.
до 6 часа и 50 минути

Пилешки гулаш

20 Юни 2019 г.
до 40 мин

Пасирана леща от Измир

18 Юни 2019 г.
до 80 минути