Източник: Канал 3

Пиле с ориз по тракийски

23 Август 2019 г.
до 1 ч 20 мин

1 пиле

200 г ориз

200 г стерилизирани домати /1 1⁄2 ч.ч./ 

1 морков

1 кромид лук

2 зелени чушки

10 зърна черен пипер

червен пипер за поръсване

1 дафинов лист

2 ч.л. сол

4 с.л. олио

клонка целина

Почиства се пилето и нарязва на 4-6 парчета.

Поставя се в тенджера с 1,5 л подсолена студена вода. Добавя се черен пипер и дафинов лист. Вари се за 10 15 мин.

Нарязва се лук на ситно,  моркова на колелца, а чушката на кубчета.

Загрява се олио, и в него се запържват моркова и лука, за заедно чушката за минута. Прибавя се измит ориз, и на умерен огън се пържи минута две. Залива се с 600 мл от бульона в който е варено пилето. 

В тава се слага леко свареното пиле, ориза и дребно нарязани домати, добавя се клонка целина. Пилето се поръсва с червен пипер и ястието се пече 40 минути на 160С

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Ябълкова пита

20 Септември 2019 г.
до 40 мин

Млечна баница

19 Септември 2019 г.
до 50 мин.

Салчичи

18 Септември 2019 г.
до 80 мин.

Суши "Хосомаки"

17 Септември 2019 г.
до 20 мин.

Спагети с песто от сушени домати

16 Септември 2019 г.
до 35 минути

Медени ребърца

13 Септември 2019 г.
до 100 мин.