Източник: Канал 3

Пиле с ориз по тракийски

23 Август 2019 г.
до 1 ч 20 мин

1 пиле

200 г ориз

200 г стерилизирани домати /1 1⁄2 ч.ч./ 

1 морков

1 кромид лук

2 зелени чушки

10 зърна черен пипер

червен пипер за поръсване

1 дафинов лист

2 ч.л. сол

4 с.л. олио

клонка целина

Почиства се пилето и нарязва на 4-6 парчета.

Поставя се в тенджера с 1,5 л подсолена студена вода. Добавя се черен пипер и дафинов лист. Вари се за 10 15 мин.

Нарязва се лук на ситно,  моркова на колелца, а чушката на кубчета.

Загрява се олио, и в него се запържват моркова и лука, за заедно чушката за минута. Прибавя се измит ориз, и на умерен огън се пържи минута две. Залива се с 600 мл от бульона в който е варено пилето. 

В тава се слага леко свареното пиле, ориза и дребно нарязани домати, добавя се клонка целина. Пилето се поръсва с червен пипер и ястието се пече 40 минути на 160С

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Боб с тиква и киноа

21 Февруари 2020 г.
до 75 минути

Родопски клин

20 Февруари 2020 г.
до 75 минути

Картофени кюфтета

19 Февруари 2020 г.
до 45 минути

Китайска салата с гъби

18 Февруари 2020 г.
до 155 минути

Ориз с праз и маслини

17 Февруари 2020 г.
до 65 минути

Питка цвете

14 Февруари 2020 г.
до 140