Боб по манастирски
Източник: Канал 3

Боб по манастирски

Боб по манастирски

05 Ноември 2019 г.
до 120 мин.

2 ч.ч. бял боб

1 глава кромид лук

1 морков

3 бр сухи чушки

4 бр консервирани домати

3 стръка целина

5 стръка магданоз

2 ч.л. сушен джоджен

6 с.л. олио

2 ч.л.сол

Бобът се накисва с вряла вода за час. Отцежда се. Залива се с половин литър студена вода и кипва. Отново се отцежда и залива с 2 л студена вода.

Нарязва се кромид лук на ситно и слагаме в тенджерата при боба. Нарязва се морков на ситно и се добавя в тенджерата. Налива се олио и след като кипне се вари 30-45 минути докато боба омекне напълно.

Слагат се сухите чушки. Намачкват се консервираните домати и се добавят в тенджерата при омекналия боб. Посолява се. Вари се 30 минути на слаб огън под капак.

Нарязва се целина и магданоз и се прибавят към ястието. Поръсва се с джоджен и оставяме боба да къкри още 2 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Орехови сладки

20 Ноември 2019 г.
до 65 минути

Фритата с тиквички

19 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Гъбен жулиен

18 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Пица бухтичка

14 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути