Лаврак в сол
Източник: Канал 3

Лаврак в сол

Лаврак в сол

05 Декември 2018 г.
до 60 мин

2 лаврака - 600 гр. 

500 гр морска сол

500 гр готварска сол

1 белтък

3 мариновани в олио сушени домата

10 бр каперси

Рибата се почиства от люспите, вътрешностите и хрилете се изрязват. Измива се много хубаво и се подсушва. Най-добре е да се остави в кухнята на топло за 1 час, след което отново се подсушава много добре. Това е най-важното, защото месото ще поеме много сол и ще стане солено.

Белтъка се разбива добре и омесва със солта за да станет по -едри трохи. 

Всяка риба се пълни със скълцани домати и каперси.

В тава се оформя тънък пласт сол, така че да се оформи “ легло” в което да се поставят рибите. Покриват се с останалата сол така че да не се вижда рибно месо.

Тавата се слага в предварително затоплена фурна до 200С и рибата се пече 30 минути. Ако рибите се по-големи се пекат по дълго.

След изваждане се изчаква десет минути и тогава с нож и чукче се разчупва солената коричка, изважда се рибата и се допочиства от солта с четка. Така се поднася на трапезата.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Коктейл от скариди

12 Декември 2018 г.
до 10 мин

Мусака в гювече

11 Декември 2018 г.
до 55 мин.

Никулденски шаран

27 Ноември 2018 г.
до 90 мин

Копривена франзелка

05 Ноември 2018 г.
до 60 мин