Морска паеля
Източник: Канал 3

Морска паеля

Морска паеля

15 Март 2019 г.
до 60 мин

250 г коктейлни скариди - обелени

4 бр едри скариди Гамбас

200 г рибно филе

5 ролца от раци

200 гр замразени мидени ядки

200 г ориз

1 глава кромид лук

2 скилидки чесън

2 печени червени чушки

200 г замразен грах

щипка шафран

2 ч.л. червен пипер 

1 домат- обелен и нарязан на дребно

5 с.л. зехтин

стрък розмарин

сол на вкус

Шафрана се накисва с 2 с.л. студена вода и оставя за 5 минути.

Филето се нарязва на едри парчета. Посолява се. Едрите скариди се почистват от червото в гръбната част.

Загрява се в широк тиган зехтин. Слагат се скаридите, мидите и рибното филе. Пържат се за две минути. Изваждат се. 

Лука се реже на ситно, а чесъна се скълцва. Слагат се в тигана да се запържат на силен огън за минута, ако е нужно се налива още малко зехтин. След като се запържат се поръсват с червен пипер разбъкрва се и се слага домат. Пържи се на умерен огън за 30 секунди и се залива със 750 мл гореща вода. Посолява се и кипва. Оставя се да ври 5 минути на умерен огън за да се получи бульон. Тогава се слага измит ориз, накиснат шафран заедно с водата, розмарин и грах. На умерен огън се вари 15 минути или докато водата е малко над ориза. Тогава се слагат запържените скарди, миди и риба. Ролцата раци се нарязват на дребно и слагат в ястието. на умерен огън Варенето продължава докато ориза поеме цялата течност. Декорира се с ивици печена чушка.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Ябълкова пита

20 Септември 2019 г.
до 40 мин

Млечна баница

19 Септември 2019 г.
до 50 мин.

Салчичи

18 Септември 2019 г.
до 80 мин.

Суши "Хосомаки"

17 Септември 2019 г.
до 20 мин.

Спагети с песто от сушени домати

16 Септември 2019 г.
до 35 минути

Медени ребърца

13 Септември 2019 г.
до 100 мин.