Морска паеля
Източник: Канал 3

Морска паеля

Морска паеля

15 Март 2019 г.
до 60 мин

250 г коктейлни скариди - обелени

4 бр едри скариди Гамбас

200 г рибно филе

5 ролца от раци

200 гр замразени мидени ядки

200 г ориз

1 глава кромид лук

2 скилидки чесън

2 печени червени чушки

200 г замразен грах

щипка шафран

2 ч.л. червен пипер 

1 домат- обелен и нарязан на дребно

5 с.л. зехтин

стрък розмарин

сол на вкус

Шафрана се накисва с 2 с.л. студена вода и оставя за 5 минути.

Филето се нарязва на едри парчета. Посолява се. Едрите скариди се почистват от червото в гръбната част.

Загрява се в широк тиган зехтин. Слагат се скаридите, мидите и рибното филе. Пържат се за две минути. Изваждат се. 

Лука се реже на ситно, а чесъна се скълцва. Слагат се в тигана да се запържат на силен огън за минута, ако е нужно се налива още малко зехтин. След като се запържат се поръсват с червен пипер разбъкрва се и се слага домат. Пържи се на умерен огън за 30 секунди и се залива със 750 мл гореща вода. Посолява се и кипва. Оставя се да ври 5 минути на умерен огън за да се получи бульон. Тогава се слага измит ориз, накиснат шафран заедно с водата, розмарин и грах. На умерен огън се вари 15 минути или докато водата е малко над ориза. Тогава се слагат запържените скарди, миди и риба. Ролцата раци се нарязват на дребно и слагат в ястието. на умерен огън Варенето продължава докато ориза поеме цялата течност. Декорира се с ивици печена чушка.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Бобени кюфтета

18 Март 2019 г.
до 20 мин.

Кекс с локум

14 Март 2019 г.
до 90 минути

Черешово изкушение

12 Март 2019 г.
до 45 минути

Вегетариански дюнер

11 Март 2019 г.
до 15 мин