Гъбен жулиен
Източник: Канал 3

Гъбен жулиен

Гъбен жулиен

18 Ноември 2019 г.
до 45 минути

400 гр. печурки; 

червен пипер на вкус; 

1 щипка индийско орехче; 

1 малка глава лук (30 г.);

30 гр. масло; 

3 с.л. заквасена сметана; 

100-120 гр. кашкавал; 

черен пипер на вкус;

 2 с.л. олио;

1. Гъбите се нарязват на жулиени, лукът – наситно. Запържват се в предварително загрятото масло на силен огън за 5 минути (до златисто).

Посоляват се и подправят със смлян черен пипер и индийско орехче.

 2. Гъбите се разпределят в малки купички, слага се по една супена лъжица сметана във всяка купичка, а отгоре се слагат малки кубчета кашкавал, поръсва се със малко червен пипер. 

Пече се на горен реотан в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10 минути (докато се зачерви кашкавалът).

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Содена питка

13 Декември 2019 г.
до 40 мин

Салата "Сельодка"

12 Декември 2019 г.
до 30 мин

Баница специална

11 Декември 2019 г.
до 70 минути

Салата с картофи и рoлца раци

10 Декември 2019 г.
до 15 мин

Стара радомирска кавърма

09 Декември 2019 г.
до 40 мин

Скумрия с домати на фурна

06 Декември 2019 г.
до 60 мин.