Тепсийка с месо и булгур
Източник: Канал 3

Тепсийка с месо и булгур

Тепсийка с месо и булгур

06 Ноември 2019 г.
до 120 минути

1 кг. кисело зеле; 

500 гр. свинско месо; 

1 ч. ч. булгур; 

2 стръка праз лук; 

1 морков;

1 скилидка чесън; 

2 ч.л.червен пипер; 

2 клонки целина;

1 к.ч.олио; 

2 печени пиперки; 

250 мл. зелева чорба; 

Месото се нарязва на късчета и се посолява. Запържва се в 6 с.л. силно загрято олио, без да се разбърква, докато побелее.

След като е побеляло се разбърква, за да се запържи равномерно. Празът, чесънът, морковите и пиперките се нарязват на дребно и се слагат при месото.

Пържат се за минута и се добавя червен пипер, ситно нарязана целина и добре измит булгур. Залива се с зелева чорба и 300 мл. гореща вода и се оставя да заври.

Нарязва се на ивички кисело зеле, и се слага в голяма тепсия (тава). Покрива се с месото и се разбърква добре. Полива се с 4 с.л. олио и се слага да се пече на 180С в предварително затоплена фурна за 1 час до 1 час и 30 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Орехови сладки

20 Ноември 2019 г.
до 65 минути

Фритата с тиквички

19 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Гъбен жулиен

18 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Пица бухтичка

14 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути