Катми
Източник: Канал 3

Катми

Катми

24 Януари 2019 г.
до 45 минути

500 гр. брашно; 

1/2 кубче мая (1 пакетче суха мая);

1 ч. ч. кисело мляко; 

2 яйца;

1 ч. л. сол; 

1/2 ч.л. захар;

 

Маята се поръсва със захар и се залива в 2 с. л. топла вода. Разбърква се и се оставя да шупне.

Брашното се смесва постепенно с 2 ч. ч. топла вода и се замесва гъсто тесто за катми.

Прибавят се шупналата мая и солта.

Оставя се да втасва около 20 минути, след което се добавят яйцата и киселото мляко.

Сачът (тиганът) се нагрява добре и се намазва със сланина или олио.

Сипва се 1 черпак от тестото и се пече от двете страни докато добие златисто червен цвят.

Готовите катми се намазват с масло и по желание се гарнират със сирене, мед или сладко.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пиле с ориз по тракийски

23 Август 2019 г.
до 1 ч 20 мин

Пъстърва с ориз

22 Август 2019 г.
до 60 минути

Патладжан с кайма по китайски

21 Август 2019 г.
до 40 мин.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60