Катми
Източник: Канал 3

Катми

Катми

24 Януари 2019 г.
до 45 минути

500 гр. брашно; 

1/2 кубче мая (1 пакетче суха мая);

1 ч. ч. кисело мляко; 

2 яйца;

1 ч. л. сол; 

1/2 ч.л. захар;

 

Маята се поръсва със захар и се залива в 2 с. л. топла вода. Разбърква се и се оставя да шупне.

Брашното се смесва постепенно с 2 ч. ч. топла вода и се замесва гъсто тесто за катми.

Прибавят се шупналата мая и солта.

Оставя се да втасва около 20 минути, след което се добавят яйцата и киселото мляко.

Сачът (тиганът) се нагрява добре и се намазва със сланина или олио.

Сипва се 1 черпак от тестото и се пече от двете страни докато добие златисто червен цвят.

Готовите катми се намазват с масло и по желание се гарнират със сирене, мед или сладко.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пиле "Десперадо"

13 Февруари 2019 г.
до 50 мин

Фрикасе от гъби с яйца

08 Февруари 2019 г.
до 55 минути

Крем карамел с тиква

04 Февруари 2019 г.
до до 90 мин.

Бързи снежанки

01 Февруари 2019 г.
до 30 мин.

Кекс с фурми

28 Януари 2019 г.
до 50 мин.