Толумбички
Източник: Канал 3

Толумбички

Толумбички

12 Юни 2019 г.
до 30 мин

2 ч.ч. брашно /250 г/

50 г краве масло

4-5 яйца /40 г/

1 с.л. захар

2 щипки сол

олио за пържене

За сиропа: 

250 г захар

1 ванилия

лимонтузу по желание /струйка лимонов сок/

Наливаме 450 мл гореща вода, добавяме маслото, поръсваме със сол и захар. Когато течността кипне, изключваме котлона. Веднага сипваме брашно, като бъркаме през цялото време. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Когато тестото стане готово /т.е. когато започне да се отделя от стените на съда/, прехвърляме в купа.

Изчакваме леко да изстине /около 5 мин./, след което започваме да прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбъркваме с миксер или дървена лъжица. След като тестото получи гланц, го прехвърляме в пош с най-дебелия накрайник. Пържим във фритюрник или в тиган на маслена баня до получаване на златист цвят.

Приготвяне на сиропа:

Разтваряме захарта в 250 мл вода. Добавяме ванилия и лимонтузу по желание. Изчакваме сместа да се свари, охлаждаме и след  това заливаме толумбичките. Изчакваме да поемат сиропа и поднасяме.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Блини

17 Юни 2019 г.
до 65 минути

Крем брюле с тиква

14 Юни 2019 г.
до 20 мин

Катък мезе

13 Юни 2019 г.
до 20 минути

Пиле с грах и ориз

11 Юни 2019 г.
до 120 минути

Рошави пилешки хапки

10 Юни 2019 г.
до 70 минути

Пълнени картофи с манатарки

06 Юни 2019 г.
до 50 минути