Толумбички
Източник: Канал 3

Толумбички

Толумбички

12 Юни 2019 г.
до 30 мин

2 ч.ч. брашно /250 г/

50 г краве масло

4-5 яйца /40 г/

1 с.л. захар

2 щипки сол

олио за пържене

За сиропа: 

250 г захар

1 ванилия

лимонтузу по желание /струйка лимонов сок/

Наливаме 450 мл гореща вода, добавяме маслото, поръсваме със сол и захар. Когато течността кипне, изключваме котлона. Веднага сипваме брашно, като бъркаме през цялото време. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Когато тестото стане готово /т.е. когато започне да се отделя от стените на съда/, прехвърляме в купа.

Изчакваме леко да изстине /около 5 мин./, след което започваме да прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбъркваме с миксер или дървена лъжица. След като тестото получи гланц, го прехвърляме в пош с най-дебелия накрайник. Пържим във фритюрник или в тиган на маслена баня до получаване на златист цвят.

Приготвяне на сиропа:

Разтваряме захарта в 250 мл вода. Добавяме ванилия и лимонтузу по желание. Изчакваме сместа да се свари, охлаждаме и след  това заливаме толумбичките. Изчакваме да поемат сиропа и поднасяме.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60

Макарони на фурна

15 Август 2019 г.
до 40 мин

Подлучено пиле с лимон на фурна

14 Август 2019 г.
до 105 минути

Бирено джоланче

12 Август 2019 г.
до 125 минути