Шоколадова торта
Източник: Канал 3

Шоколадова торта

Шоколадова торта

07 Септември 2018 г.
до 50 минути

125 мл. олио;

175 гр. брашно; 

4 ч.л. какао;

1 ч.л. сода;

1 ч.л. бакпулвер; 

125 гр. захар;

2 с.л. мед;

2 яйца;

150 мл. мляко;

2 с.л. кисело мляко;

6 с.л. сладко по избор за намазване на тортата;

 

за крема:

 

1 ч.л. какао;

100 гр. шоколад;

125 гр. масло меко;

1 ванилия;

щипка сол;

125 гр. пудра захар;

 

2 тавички за блат от 20 см. може и квадратните;

В купа се пресява брашното, заедно с какаото и бакпулвера. Содата се разбърква с киселото мляко. В друга купа се разбиват яйцата със захарта за 2 минути.

Налива се олио, мед и кисело мляко със сода. Разбива се докато се смеси добре. Към сместа се добавя брашното с какаото и отново се разбърква с миксер на ниска скорост.

Сместа се разпределя в двете тавички, покрити с хартия за печене. Пече се в предварително затоплена фурна на 160 С за 25 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Приготвя се глазурата:

Какаото се залива с 3 с.л. гореща вода. Шоколадът се разтопява на водна баня. В купа се разбива добре маслото със пудра захар, сол и ванилия. Прибавя се шоколадът и какаото и се разбива много добре.

Студеният блат се намазва със сладко и покрива с втори блат. Нанася се глазурата и се оставя за 3 часа преди да се нареже.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Палачинкова торта

24 Август 2018 г.
до 45 минути

Спагети с песто от сушени домати

22 Август 2018 г.
до 35 минути

Тартар от сьомга

20 Август 2018 г.
до 20 минути

Баварски крем с ягоди

15 Август 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Фрикасе от гъби с яйца

13 Август 2018 г.
до 55 минути

Зелени цървулки

10 Август 2018 г.
до 40 мин