Шоколадова торта
Източник: Канал 3

Шоколадова торта

Шоколадова торта

07 Септември 2018 г.
до 50 минути

125 мл. олио;

175 гр. брашно; 

4 ч.л. какао;

1 ч.л. сода;

1 ч.л. бакпулвер; 

125 гр. захар;

2 с.л. мед;

2 яйца;

150 мл. мляко;

2 с.л. кисело мляко;

6 с.л. сладко по избор за намазване на тортата;

 

за крема:

 

1 ч.л. какао;

100 гр. шоколад;

125 гр. масло меко;

1 ванилия;

щипка сол;

125 гр. пудра захар;

 

2 тавички за блат от 20 см. може и квадратните;

В купа се пресява брашното, заедно с какаото и бакпулвера. Содата се разбърква с киселото мляко. В друга купа се разбиват яйцата със захарта за 2 минути.

Налива се олио, мед и кисело мляко със сода. Разбива се докато се смеси добре. Към сместа се добавя брашното с какаото и отново се разбърква с миксер на ниска скорост.

Сместа се разпределя в двете тавички, покрити с хартия за печене. Пече се в предварително затоплена фурна на 160 С за 25 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Приготвя се глазурата:

Какаото се залива с 3 с.л. гореща вода. Шоколадът се разтопява на водна баня. В купа се разбива добре маслото със пудра захар, сол и ванилия. Прибавя се шоколадът и какаото и се разбива много добре.

Студеният блат се намазва със сладко и покрива с втори блат. Нанася се глазурата и се оставя за 3 часа преди да се нареже.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Копривена франзелка

05 Ноември 2018 г.
до 60 мин

Тракийски милинки

30 Октомври 2018 г.
до 60 мин

Супа от тиква

23 Октомври 2018 г.
до 55 минути

Гулаш

18 Октомври 2018 г.
до 40 мин.