В купа се пресява брашното, заедно с какаото и бакпулвера. Содата се разбърква с киселото мляко. В друга купа се разбиват яйцата със захарта за 2 минути.
Налива се олио, мед и кисело мляко със сода. Разбива се докато се смеси добре. Към сместа се добавя брашното с какаото и отново се разбърква с миксер на ниска скорост.
Сместа се разпределя в двете тавички, покрити с хартия за печене. Пече се в предварително затоплена фурна на 160 С за 25 минути. Изважда се и се оставя да изстине.
Приготвя се глазурата:
Какаото се залива с 3 с.л. гореща вода. Шоколадът се разтопява на водна баня. В купа се разбива добре маслото със пудра захар, сол и ванилия. Прибавя се шоколадът и какаото и се разбива много добре.
Студеният блат се намазва със сладко и покрива с втори блат. Нанася се глазурата и се оставя за 3 часа преди да се нареже.