Източник: Канал 3

Домашна наденица с банбал (зрял боб)

08 Ноември 2018 г.
до 40 мин

300 гр зрял боб

1 сурова наденица

150 г ориз

1 зелена чушка

1 червена чушка ( печена )

2 моркова

2 глави кромид лук

6 с.л.олио

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. джоджен

1 ч.л. сол 

Бобът се накисва в студена вода за една нощ, и след това се сварява.

Лукът, морковите и чушките се нарязват на едро. Запържват се в олио за минута. Поръсват се с измит ориз. След минута се подправя с червен пипер, чубрица, джоджен и се посолява. Налива се 450 мл гореща вода и след като кипне сместа се прехвърля в тавичка. Слага се наденицата.

Ястието се пече 30 минути в предварително затоплена фурна а 180 С.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Рошав сладкиш

19 Април 2019 г.
до 35 минути

Миш маш с патладжан

17 Април 2019 г.
до 110 минути

Супа от спанак с киноа

16 Април 2019 г.
до 30 мин

Къпана баница

15 Април 2019 г.
до 65 минути