Източник: Канал 3

Домашна наденица с банбал (зрял боб)

08 Ноември 2018 г.
до 40 мин

300 гр зрял боб

1 сурова наденица

150 г ориз

1 зелена чушка

1 червена чушка ( печена )

2 моркова

2 глави кромид лук

6 с.л.олио

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. джоджен

1 ч.л. сол 

Бобът се накисва в студена вода за една нощ, и след това се сварява.

Лукът, морковите и чушките се нарязват на едро. Запържват се в олио за минута. Поръсват се с измит ориз. След минута се подправя с червен пипер, чубрица, джоджен и се посолява. Налива се 450 мл гореща вода и след като кипне сместа се прехвърля в тавичка. Слага се наденицата.

Ястието се пече 30 минути в предварително затоплена фурна а 180 С.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Копривена франзелка

05 Ноември 2018 г.
до 60 мин

Тракийски милинки

30 Октомври 2018 г.
до 60 мин

Супа от тиква

23 Октомври 2018 г.
до 55 минути

Гулаш

18 Октомври 2018 г.
до 40 мин.

Постни сърми с гъби

02 Октомври 2018 г.
до 90 минути