Телешко с манатарки и сметана
Източник: Канал 3

Телешко с манатарки и сметана

Телешко с манатарки и сметана

12 Октомври 2017 г.
до 40 мин

2 телешки стека от контрафиле

150 гр  замразени манатарки

половин стрък праз, зелената част

100 мл сметана

50 мл вино розе

1 ч.л. каперси

1 с.л. горчица

200 мл телешки бульон

сол и пипер меланж на вкус

4 с.л. зехтин

Месото се посолява, подправя се със смлян пипер меланж и се намазва с 2 с.л. зехтин. Оставя се да престои една вечер, за да е по-крехко.

Празът се нарязва на дребно. Загряват се 2 с.л. зехтин и маринованите стекове се запържват по две минути от всяка страна. Изваждат се и се слагат в чиния.

В същия тиган се слага праз и се запържва за половин минута на умерен огън. Слага се горчица и  се налива вино. Оставя се да намалее наполовина.

Тогава се слагат дребно нарязани манатарки и се заливат с бульон. На тих огън под капак сосът се вари за 10 -15 минути. Тогава се слагат стековете, каперси и сметана. Оставят се да се задушат за 5 минути. Сервира се с варени картофи.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Катмяна погача

17 Юли 2018 г.
до 1 час

Баварски крем с ягоди

16 Юли 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Русенска гозба

13 Юли 2018 г.
до 25 минути

Слънчева топеница

12 Юли 2018 г.
до 35 минути

Лимонов кекс

11 Юли 2018 г.
до 50 минути

Бисквитена торта

06 Юли 2018 г.
до 385 минути