Телешко с манатарки и сметана
Източник: Канал 3

Телешко с манатарки и сметана

Телешко с манатарки и сметана

12 Октомври 2017 г.
до 40 мин

2 телешки стека от контрафиле

150 гр  замразени манатарки

половин стрък праз, зелената част

100 мл сметана

50 мл вино розе

1 ч.л. каперси

1 с.л. горчица

200 мл телешки бульон

сол и пипер меланж на вкус

4 с.л. зехтин

Месото се посолява, подправя се със смлян пипер меланж и се намазва с 2 с.л. зехтин. Оставя се да престои една вечер, за да е по-крехко.

Празът се нарязва на дребно. Загряват се 2 с.л. зехтин и маринованите стекове се запържват по две минути от всяка страна. Изваждат се и се слагат в чиния.

В същия тиган се слага праз и се запържва за половин минута на умерен огън. Слага се горчица и  се налива вино. Оставя се да намалее наполовина.

Тогава се слагат дребно нарязани манатарки и се заливат с бульон. На тих огън под капак сосът се вари за 10 -15 минути. Тогава се слагат стековете, каперси и сметана. Оставят се да се задушат за 5 минути. Сервира се с варени картофи.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Биг Бургер

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Пиле с фъстъци

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

07 Декември 2017 г.
до 195 минути

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

07 Декември 2017 г.
до 95 минути

Пълнен шаран с кисело зеле и ориз

06 Декември 2017 г.
до 120 минути

Маринована кладница

06 Декември 2017 г.
до 50 минути