Тракийски милинки
Източник: Канал 3

Тракийски милинки

Тракийски милинки

15 Март 2017 г.
до 60 мин

1 пакетче суха мая

200 мл. прясно мляко

100 мл. вода

1 ч.л. сол

4 с.л. олио

600 г брашно

За заливка:

1 с.л. брашно

50 г масло

1 с.л. свинска мас

1 с.л. вода

1 яйце

щипка сол

Брашното се пресява и се смесва с мая. Млякото се затопля до 35 градуса, както и водата. Смесват се и към тях се добавят сол и олио, и се разбъркват добре. Постепенно течността се налива при брашното и се замесва меко тесто. Оставя се покрито да втаса за 40 минути. След това се разделя на фитили и от тях се режат и оформят топчета с големината на едър лешник. Нареждат се в намаслена тава с големина 28 см. Оставят се добре да втасат докато удвоят обема си.

Заливката се приготвя, като се разбива яйцето и към него се добавят останалите продукти и се разбъркват добре. С тази смес се намазват втасалите милинки. Тавата се поставя в ниската част на предварително затоплена фурна на 180 градуса за 30-35 минути докато станат златисти.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Биг Бургер

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Пиле с фъстъци

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

07 Декември 2017 г.
до 195 минути

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

07 Декември 2017 г.
до 95 минути

Пълнен шаран с кисело зеле и ориз

06 Декември 2017 г.
до 120 минути

Маринована кладница

06 Декември 2017 г.
до 50 минути