Тракийски милинки
Източник: Канал 3

Тракийски милинки

Тракийски милинки

15 Март 2017 г.
до 60 мин

1 пакетче суха мая

200 мл. прясно мляко

100 мл. вода

1 ч.л. сол

4 с.л. олио

600 г брашно

За заливка:

1 с.л. брашно

50 г масло

1 с.л. свинска мас

1 с.л. вода

1 яйце

щипка сол

Брашното се пресява и се смесва с мая. Млякото се затопля до 35 градуса, както и водата. Смесват се и към тях се добавят сол и олио, и се разбъркват добре. Постепенно течността се налива при брашното и се замесва меко тесто. Оставя се покрито да втаса за 40 минути. След това се разделя на фитили и от тях се режат и оформят топчета с големината на едър лешник. Нареждат се в намаслена тава с големина 28 см. Оставят се добре да втасат докато удвоят обема си.

Заливката се приготвя, като се разбива яйцето и към него се добавят останалите продукти и се разбъркват добре. С тази смес се намазват втасалите милинки. Тавата се поставя в ниската част на предварително затоплена фурна на 180 градуса за 30-35 минути докато станат златисти.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Рошави пилешки хапки

19 Юни 2017 г.
до 70 минути

Мазница

19 Юни 2017 г.
до 180 минути

Миш маш с патладжан

16 Юни 2017 г.
до 110 минути

Черешов кекс

16 Юни 2017 г.
до 105 минути

Плескавица по ловджийски

12 Юни 2017 г.
до 75 минути

Черешово изкушение

12 Юни 2017 г.
до 45 минути