Тракийски милинки
Източник: Канал 3

Тракийски милинки

Тракийски милинки

14 Май 2019 г.
до 60 мин

1 пакетче суха мая

200 мл. прясно мляко

100 мл. вода

1 ч.л. сол

4 с.л. олио

600 г брашно

За заливка:

1 с.л. брашно

50 г масло

1 с.л. свинска мас

1 с.л. вода

1 яйце

щипка сол

Брашното се пресява и се смесва с мая. Млякото се затопля до 35 градуса, както и водата. Смесват се и към тях се добавят сол и олио, и се разбъркват добре. Постепенно течността се налива при брашното и се замесва меко тесто. Оставя се покрито да втаса за 40 минути. След това се разделя на фитили и от тях се режат и оформят топчета с големината на едър лешник. Нареждат се в намаслена тава с големина 28 см. Оставят се добре да втасат докато удвоят обема си.

Заливката се приготвя, като се разбива яйцето и към него се добавят останалите продукти и се разбъркват добре. С тази смес се намазват втасалите милинки. Тавата се поставя в ниската част на предварително затоплена фурна на 180 градуса за 30-35 минути докато станат златисти.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пиле с ориз по тракийски

23 Август 2019 г.
до 1 ч 20 мин

Пъстърва с ориз

22 Август 2019 г.
до 60 минути

Патладжан с кайма по китайски

21 Август 2019 г.
до 40 мин.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60