Ловджийски кебап
Източник: Канал 3

Ловджийски кебап

Ловджийски кебап

15 Март 2017 г.
до 120 мин

600 г свинско месо от врат

2 глави лук

1 морков

1 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

4 ск. чесън

1 ч.л. нишесте - натурално

За марината:

200 мл червено вино

1 ч.л. сол

смлян черен пипер на вкус

4 с.л. олио

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сушена целина

Приготвя се марината като се разбъркат посочените продукти. Месото се слага в марината и се оставя за 1 час или цяла вечер да престои. След като се маринова, се изважда и нарязва на кубчета.

Лукът се реже на дребно заедно с морковите. Слагат се в гювеч или тава. Поръсва се с 2 с.л. червен пипер. Слага се 100 мл от маринатата и ястието се поставя в студена фурна. Загрява се до 200 градуса. След 30 минути се намалява на 150 градуса и печенето продължава около 60-80 минути.

В тиган се сипва останалата марината, доматено пюре, горчица и се загрява. Вари се 2-3 минути.

Нишестето се разтваря с 2 с.л. вода и се сипва в соса. Оставя се да се сгъсти. Сипва се в готовото ястие в гювеча. Връща се във фурната и се запича за 10-15 минути, след което е готово.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Биг Бургер

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Пиле с фъстъци

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

07 Декември 2017 г.
до 195 минути

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

07 Декември 2017 г.
до 95 минути

Пълнен шаран с кисело зеле и ориз

06 Декември 2017 г.
до 120 минути

Маринована кладница

06 Декември 2017 г.
до 50 минути