Ловджийски кебап
Източник: Канал 3

Ловджийски кебап

Ловджийски кебап

15 Март 2017 г.
до 120 мин

600 г свинско месо от врат

2 глави лук

1 морков

1 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

4 ск. чесън

1 ч.л. нишесте - натурално

За марината:

200 мл червено вино

1 ч.л. сол

смлян черен пипер на вкус

4 с.л. олио

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сушена целина

Приготвя се марината като се разбъркат посочените продукти. Месото се слага в марината и се оставя за 1 час или цяла вечер да престои. След като се маринова, се изважда и нарязва на кубчета.

Лукът се реже на дребно заедно с морковите. Слагат се в гювеч или тава. Поръсва се с 2 с.л. червен пипер. Слага се 100 мл от маринатата и ястието се поставя в студена фурна. Загрява се до 200 градуса. След 30 минути се намалява на 150 градуса и печенето продължава около 60-80 минути.

В тиган се сипва останалата марината, доматено пюре, горчица и се загрява. Вари се 2-3 минути.

Нишестето се разтваря с 2 с.л. вода и се сипва в соса. Оставя се да се сгъсти. Сипва се в готовото ястие в гювеча. Връща се във фурната и се запича за 10-15 минути, след което е готово.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадово кексче с лешници

28 Април 2017 г.
до 25 минути

Сочни пържени кюфтета

28 Април 2017 г.
до 30 минути

Бисквитени трюфели

27 Април 2017 г.
до 10 минути

Рошав сладкиш

26 Април 2017 г.
до 35 минути

Катмяна погача

24 Април 2017 г.
до 1 час

Пълнени сухи чушки с кайма и ориз

24 Април 2017 г.
до 1 час и 30 мин