Пица Капричоза
Източник: Канал 3

Пица Капричоза

Пица Капричоза

20 Март 2017 г.
до 60 мин

За тестото:

500 гр брашно

1 пак. суха мая

2 с.л. зехтин

200 мл вода

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

За топинг:

250 гр сирене моцарела

200 гр пасирани домати

1/2 ч.л. риган

8 бр стерилизиран артишок

200 гр шунка

200 гр пресни гъби

10 бр черни маслини

сол на вкус 

Замесва се тесто, като се пресява брашно и се смесва с мая. Оформя се кладенче, в средата се налива вода, поръсва се със захар и сол. Сипва се зехтин. Омесва се меко тесто. Покрито с фолио се оставя да втаса за 45 минути.

Втасалото тесто се разделя на три. Всяка част се разточва на кръг с големината на тавата (22-24 см). Нанася се фин пласт пасирани домати, покрива се с колелца нарязана моцарела, филии шунка, нарязан на две или четири артишок, гъби и маслини. Изпича се в силно загрята фурна на 220С. Изважда се и се поръсва с риган и се намазва с малко зехтин .

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадово кексче с лешници

28 Април 2017 г.
до 25 минути

Сочни пържени кюфтета

28 Април 2017 г.
до 30 минути

Бисквитени трюфели

27 Април 2017 г.
до 10 минути

Рошав сладкиш

26 Април 2017 г.
до 35 минути

Катмяна погача

24 Април 2017 г.
до 1 час

Пълнени сухи чушки с кайма и ориз

24 Април 2017 г.
до 1 час и 30 мин