Пица Капричоза
Източник: Канал 3

Пица Капричоза

Пица Капричоза

20 Март 2017 г.
до 60 мин

За тестото:

500 гр брашно

1 пак. суха мая

2 с.л. зехтин

200 мл вода

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

За топинг:

250 гр сирене моцарела

200 гр пасирани домати

1/2 ч.л. риган

8 бр стерилизиран артишок

200 гр шунка

200 гр пресни гъби

10 бр черни маслини

сол на вкус 

Замесва се тесто, като се пресява брашно и се смесва с мая. Оформя се кладенче, в средата се налива вода, поръсва се със захар и сол. Сипва се зехтин. Омесва се меко тесто. Покрито с фолио се оставя да втаса за 45 минути.

Втасалото тесто се разделя на три. Всяка част се разточва на кръг с големината на тавата (22-24 см). Нанася се фин пласт пасирани домати, покрива се с колелца нарязана моцарела, филии шунка, нарязан на две или четири артишок, гъби и маслини. Изпича се в силно загрята фурна на 220С. Изважда се и се поръсва с риган и се намазва с малко зехтин .

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Биг Бургер

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Пиле с фъстъци

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

07 Декември 2017 г.
до 195 минути

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

07 Декември 2017 г.
до 95 минути

Пълнен шаран с кисело зеле и ориз

06 Декември 2017 г.
до 120 минути

Маринована кладница

06 Декември 2017 г.
до 50 минути