Кавърма с воденички
Източник: Канал 3

Кавърма с воденички

Кавърма с воденички

08 Август 2019 г.
до 60 мин

400 гр  пилешки воденички

1 дафинов лист 

5 зърна черен пипер

4 бр кромид лук 

2 моркова

1 печени чушки

1 с.л. скълцани стерилизирани домати 

50 гр. кашкавал

1 ч.л. сушен магданоз

4 с.л. олио

1 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. чубрица

Воденичките се слагат в тенджера и се заливат с литър студена вода. Слагат се пет зрънца черен пипер, 1 ч.л. сол и 1 дафинов лист . Затваря се тенджерата и след като се повиши налягането, воденичките се варят за 20 минути.

Лукът се нарязва на дебели полумесеци, а моркова на дребно. Загрява се в тиган олио и лук заедно с морковите се запържват за минута на силен огън, посолява се и огъня се намалява. Под капак лука се оставя за 15 минути докато потъмнее, като периодично се разбъкрва.

Към него се добавя домат и нарязана на дребно чушка. Подправя се с чубрица и магданоз. Кавърмата се разпределя в две гювечета, покрива се със сварени воденички и настърган кашкавал. 

Запича се за 15 минути на умерена фурна до 180 С докато кашкавалът се разтопи.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пъстърва с ориз

22 Август 2019 г.
до 60 минути

Патладжан с кайма по китайски

21 Август 2019 г.
до 40 мин.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60

Макарони на фурна

15 Август 2019 г.
до 40 мин