Източник: Канал 3

Телешко варено

09 Октомври 2019 г.
до 1 час

1 кг телешки гърди с кост ( 2 кг телешки джолан с кост )

2 глави кромид лук

2 моркова

резен глава целина - 50 г

2 картофа- 300 г

2 домата скъпцани- ( 250 г стерилизирани)

10 бр черен пипер на зърна

2 бр дафинов лист

сол на вкус -

6 стръка магданоз за поръсване- едро нарязан листа целина за поръсване

2 клонки прясна целина

Месото се поставя в 5литрова тенджера под налягане и се залива със 2 л. студена вода.

Слага се една глава едро нарязан лук, нарязани моркови на колелца и нарязана на дребно глава целина. Посолява се, слага се пипер на зърна и дафинов лист, както и едро нарязана целина на листа

Втората глава лук се нарязва на дебели шайби и се запича в намаслен тиган и от двете страни докато придобие златисто-кафяв цвят, след което се добавя в тенджерата.Тенджерата се затваря с капак и след повишаване на налягането се вари 30 минути. След това се слагат едро нарязани картофи и домати. Затваря се отново и вари 5 минути.

Свареното месо се обаезкостява и реже на едри порционни парчета. Правилото за сервиране е във всяка порция супа да има по едно парче месо а, около него да се наредят по няколко от сварените зеленчуци: домат, лук, морков картофи. Залива се с бульон и поръсва с листа целина и магданоз.

По желание в кафена чашка оцет се слага настърган хрян и супата се подправя на вкус с тази смес.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

ПИТКА на Вързопчета

21 Октомври 2019 г.
до 60 мин.

Туршия от бяла ряпа по корейски

18 Октомври 2019 г.
до 15 минути

Супа от тиква

17 Октомври 2019 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

16 Октомври 2019 г.
до 195 минути

Млечна салата от тиквички

14 Октомври 2019 г.
до 35 минути