Източник: Канал 3

Телешко варено

09 Октомври 2019 г.
до 1 час

1 кг телешки гърди с кост ( 2 кг телешки джолан с кост )

2 глави кромид лук

2 моркова

резен глава целина - 50 г

2 картофа- 300 г

2 домата скъпцани- ( 250 г стерилизирани)

10 бр черен пипер на зърна

2 бр дафинов лист

сол на вкус -

6 стръка магданоз за поръсване- едро нарязан листа целина за поръсване

2 клонки прясна целина

Месото се поставя в 5литрова тенджера под налягане и се залива със 2 л. студена вода.

Слага се една глава едро нарязан лук, нарязани моркови на колелца и нарязана на дребно глава целина. Посолява се, слага се пипер на зърна и дафинов лист, както и едро нарязана целина на листа

Втората глава лук се нарязва на дебели шайби и се запича в намаслен тиган и от двете страни докато придобие златисто-кафяв цвят, след което се добавя в тенджерата.Тенджерата се затваря с капак и след повишаване на налягането се вари 30 минути. След това се слагат едро нарязани картофи и домати. Затваря се отново и вари 5 минути.

Свареното месо се обаезкостява и реже на едри порционни парчета. Правилото за сервиране е във всяка порция супа да има по едно парче месо а, около него да се наредят по няколко от сварените зеленчуци: домат, лук, морков картофи. Залива се с бульон и поръсва с листа целина и магданоз.

По желание в кафена чашка оцет се слага настърган хрян и супата се подправя на вкус с тази смес.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пица бухтичка

14 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути

Супа от спанак с ориз

12 Ноември 2019 г.
до 50 мин.

Момчиловски пататник

11 Ноември 2019 г.
до 35 минути

Табуле от киноа с рукула

08 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Качамак

07 Ноември 2019 г.
до 30 мин.