Копривена франзелка
Източник: Канал 3

Копривена франзелка

Копривена франзелка

05 Ноември 2018 г.
до 60 мин

500 г пшенично брашно тип 500

2 с.л. олио

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

1/2 кубче мая

3 с.л. сухо мляко

За плънка:

10-15 листенца коприва

30 гр. орехови ядки

50 гр сирене

1 скилидка чесън

6 с.л. зехтин

сол на вкус

30 г кашкавал за настъргване 

В купичка се слага 1 с.л. брашно, мая и 1 с.л. захар. Рамесват се и се налива 3 с.л. вода. Рабърква се да се разтвори маята. Пресява се брашното и в него се слагат сол, сухо мляко, мая и олио.

Налива се 220 мл хладка вода и се омесва меко тесто. Покрива се и оставя за 15 минути на топло.

Приготвя се плънка като в хайван се стрива коприва със сол и орехи. Слага се сирене и се налива зехтин. Хубаво се смачква, за да стане на пюре.

Тестото се разделя на 6 части. Всяка се разточва на кръг, след което се покрива с коприва. Навива се руло. Разрязва се по дължина повърхността, за да се разтвори и се усуква внимателно, за да се получат спирали.

Франзелите се оставят да втасат за един час. Покриват се със ситно настърган кашкавал и изпичат за 20-25 минути в предварително загрята фурна на 190 ℃ в ниската част.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Рошавото Кате

13 Януари 2019 г.
до 150 минути

Аджика с тиквички

09 Януари 2019 г.
до 45 минути

Шарени кюфтета

04 Януари 2019 г.
до 50 минути

Пай от тиква с бисквити

24 Декември 2018 г.
до 80 мин.

Баница с праз

19 Декември 2018 г.
до 60 мин.