Супа от лапад
Източник: Канал 3

Супа от лапад

Супа от лапад

21 Април 2017 г.
до 30 мин

20-25 г листа лапад

4 стръка пресен лук

1 морков

20 гр краве масло

1 снопче фиде

20 гр масло

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

1 ч.л. сушен девесил

За застройката:

1 яйце

200 гр кисело мляко /1/2 кофичка/

1 с.л. брашно

Моркова се настъргва на ренде, а лукът се реже на дребно. В тенджера се загрява масло и олио. Слага се морков заедно с лук и се запържват за половин минута. Налива се 1 200 мл гореща вода и се посолява. Вари се 10 минути на тих огън.

Лападът се почиства от дръжките и се нарязва на ивички. Слага се при омекналите зеленчуци заедно с дребно натрошено фиде. Варят се 5 минути и се подправят с девесил.

Застройката се приготвя, като в купичка се разбиват яйце, брашно и мляко заедно с 1 кафена чашка вода. Слагат се в касерола и се загряват докато се уплътнят. Добавя се около 300 мл от бульона на супата, разбърква се добре.

Тенджерата с готова супа се маха от котлона. Към нея се налива застройката при непрекъснато разбъркване. Готовата супа не се затваря с капак докато изстине, в противен случай ще се пресече.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадово кексче с лешници

28 Април 2017 г.
до 25 минути

Сочни пържени кюфтета

28 Април 2017 г.
до 30 минути

Бисквитени трюфели

27 Април 2017 г.
до 10 минути

Рошав сладкиш

26 Април 2017 г.
до 35 минути

Катмяна погача

24 Април 2017 г.
до 1 час

Пълнени сухи чушки с кайма и ориз

24 Април 2017 г.
до 1 час и 30 мин