Супа от лапад
Източник: Канал 3

Супа от лапад

Супа от лапад

21 Април 2017 г.
до 30 мин

20-25 г листа лапад

4 стръка пресен лук

1 морков

20 гр краве масло

1 снопче фиде

20 гр масло

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

1 ч.л. сушен девесил

За застройката:

1 яйце

200 гр кисело мляко /1/2 кофичка/

1 с.л. брашно

Моркова се настъргва на ренде, а лукът се реже на дребно. В тенджера се загрява масло и олио. Слага се морков заедно с лук и се запържват за половин минута. Налива се 1 200 мл гореща вода и се посолява. Вари се 10 минути на тих огън.

Лападът се почиства от дръжките и се нарязва на ивички. Слага се при омекналите зеленчуци заедно с дребно натрошено фиде. Варят се 5 минути и се подправят с девесил.

Застройката се приготвя, като в купичка се разбиват яйце, брашно и мляко заедно с 1 кафена чашка вода. Слагат се в касерола и се загряват докато се уплътнят. Добавя се около 300 мл от бульона на супата, разбърква се добре.

Тенджерата с готова супа се маха от котлона. Към нея се налива застройката при непрекъснато разбъркване. Готовата супа не се затваря с капак докато изстине, в противен случай ще се пресече.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Черешов кекс

20 Август 2017 г.
до 105 минути

Калмари пане с млечен сос

18 Август 2017 г.
до 20 мин.

Бананов кекс с кисело мляко

12 Август 2017 г.
до 50 мин

Супа от спанак с киноа

09 Август 2017 г.
до 30 мин