Рошав сладкиш
Източник: Канал 3

Рошав сладкиш

Рошав сладкиш

19 Април 2019 г.
до 35 минути

3 бр. яйца; 

1 ч.ч. захар;

80 мл. прясно мляко;

80 мл. олио;

1 ч.ч. брашно + още 2-3 с.л.;

3 с.л. какао;

2 ч.л. бакпулвер;

1/2 капсупа ванилова есенция;

1 пакет ванилов пудинг;

400 мл. прясно мляко за разбиване на пудинга;

Яйцата се разбиват за кратко, заедно със захарта. Налива се олио, прясно мляко, ванилова есенция, какао и брашно. Разбива се добре.

Добавя се бакпулвер и разбърква за кратко. Сместа се сипва в подготвена тавичка с размер 20 на 10 сантиметра. Изпича се за 20 минути на 180 ℃ в ниската част на предварително затоплена фурна.

Оставя се да изстине. Пудингът се приготвя с прясното мляко. Готовият сладкиш се надупчва, като с малък ринг се изваждат 15 "цилиндърчета".

Покрива се с пудинг, върху него се натрошават извадените цилиндърчета. След един час се поднася нарязан на парчета. 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Баница с локум

17 Май 2019 г.
до 80 минути

Панирани картофени сиренца

16 Май 2019 г.
до 35 минути

Мусака с гъби

15 Май 2019 г.
до 75 минути

Тракийски милинки

14 Май 2019 г.
до 60 мин

Кекс с локум

13 Май 2019 г.
до 90 минути

Най-вкусният кекс

10 Май 2019 г.
до 50 мин