Зелени цървулки
Източник: Канал 3

Зелени цървулки

Зелени цървулки

10 Август 2018 г.
до 40 мин

За тестото:

400 гр брашно

1/3 кубче прясна мая

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

За плънката:

200 гр лапад

120 гр крема сирене

2 яйца

В купа поставяме пресято брашно. Оформя се кладенче, посолява се и се слага захар. Добавя се прясна мая и се налива 50 мл вода. Разбърква се и се сипва олио. Постепенно наливаме 200 мл хладка вода /температурата да е около 35-36 градуса/. Замесваме пухкаво тесто, оставяме го да почине, покрито с кърпа или фолио.

Приготвяме плънката. Почистваме лапад, попарваме го за 2-3 секунди във вряща вода. Изважда се и се оставя да изстине. След това се отцежда и наситнява. В купа се смесва сиренето крема и лападът и се разбъркват много добре.

Разделя се тестото на 4 части, всяка от които се разточва в овална форма. Оформя се ръб и пълним с приготвената плънка. Поставяме цървулките в намаслена тава. В средата на всяка форма счукваме по 1 яйце. Поставяме в най-долната част на предварително загрята фурна. Печем на 180 ℃ градуса в продължение на 20 мин.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Коктейл от скариди

12 Декември 2018 г.
до 10 мин

Мусака в гювече

11 Декември 2018 г.
до 55 мин.

Лаврак в сол

05 Декември 2018 г.
до 60 мин

Никулденски шаран

27 Ноември 2018 г.
до 90 мин