Зелени цървулки
Източник: Канал 3

Зелени цървулки

Зелени цървулки

10 Август 2018 г.
до 40 мин

За тестото:

400 гр брашно

1/3 кубче прясна мая

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

За плънката:

200 гр лапад

120 гр крема сирене

2 яйца

В купа поставяме пресято брашно. Оформя се кладенче, посолява се и се слага захар. Добавя се прясна мая и се налива 50 мл вода. Разбърква се и се сипва олио. Постепенно наливаме 200 мл хладка вода /температурата да е около 35-36 градуса/. Замесваме пухкаво тесто, оставяме го да почине, покрито с кърпа или фолио.

Приготвяме плънката. Почистваме лапад, попарваме го за 2-3 секунди във вряща вода. Изважда се и се оставя да изстине. След това се отцежда и наситнява. В купа се смесва сиренето крема и лападът и се разбъркват много добре.

Разделя се тестото на 4 части, всяка от които се разточва в овална форма. Оформя се ръб и пълним с приготвената плънка. Поставяме цървулките в намаслена тава. В средата на всяка форма счукваме по 1 яйце. Поставяме в най-долната част на предварително загрята фурна. Печем на 180 ℃ градуса в продължение на 20 мин.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Фрикасе от гъби с яйца

13 Август 2018 г.
до 55 минути

Салата с круши и синьо сирене

08 Август 2018 г.
до 50 минути

Пълнени патладжани

08 Август 2018 г.
до 125 минути

Спагети "Марко Поло"

31 Юли 2018 г.
до 45 минути

Черешов кекс

27 Юли 2018 г.
до 105 минути