Източник: Канал 3

Питка цвете

14 Февруари 2020 г.
до 140
 
250 гр брашно 
1/2 ч.л сол 
2 с.л. олио
1/2 пакетче суха мая
1 с.л. захар 
100 мл вода
1 пакетче крема сирене -125 гр
100 гр шпеков салам
 
От брашното, мая, сол, олио, вода и захар се омесва тесто.
Оставя се да втаса за 30 минути.
Оформя се на фитил и разделя на 15 парчета.
3 от парчетата се омесват отново и разделят на две. Всяка част се разточва на широка лента и намазва със сирене Крема. Завива се на руло, което се оформя на спирала.
По същия начин се приготвя спирала и от втората кора.
Двете спирали се увиват на фитил, от който се прави венец. Слага се в средата на тавата за печене.
От останалите парчета се разточват малки питки около 8 см.
Върху всяка питка по средата се слагат две-три филии тънко нарязан салам.
Питката се прегъва на две, след това още веднъж за да се получи цвете. Така всички приготвени 12 питки се редят около венеца с крема сирене.
Питката се оставя покрита да втаса за 30 минути, след което се изпича в предварително затоплена фурна на 180 ℃ за 25 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Крем карамел

23 Март 2020 г.
до 115 минути

Ябълков крамбъл

19 Март 2020 г.
до 80 минути

Гъби с ориз

18 Март 2020 г.
до 105 минути

Лазаня с кайма

17 Март 2020 г.
до 105 минути