Печено пиле с ловджийски сос
Източник: Канал 3

Печено пиле с ловджийски сос

Печено пиле с ловджийски сос

08 Октомври 2019 г.
до 45 мин

4 пилешки бутчета

50 г бекон

10 бр печурки

2 печени чушки

2 кисели краставички

2 глави кромид лук

2 скилидки чесън

1 чаша пасирани домати

1 с.л. доматено пюре

1 винена чаша червено вино - 80 мл

5 с.л. олио

5 стръка мащерка

2 щипки захар

1 ч.л. сладък червен пипер

1 ч.л. сол

черен пипер на вкус

За паниране:

2 с.л. брашно

1 ч.л. куркума

Пилешките бутчета се посоляват. В купа се смесват брашно и куркума. С тази смес се натриват бутчетата. Слагат се в тава и се поливат с 2 с.л. олио. Пекат се на грил или горен реотан в предварително затоплена фурна на 200С за 15 минути.

Приготвя се сос, като се нарязва на едро кромид лук и се запържва на слаб огън в 2 с.л. олио за 5-6 минути. Поръсва се със захар и се добавят едро нарязани печурки и дребно нарязан бекон. Запържването продължава около 8 минути докато се зачервят добре всички продукти. Тогава се подправят с червен пипер и се заливат с вино. Нарязват се кисели краставички на ивички а печените чушки на парченца. Добавят се в соса заедно с доматено пюре 3 стръка мащерка, домати и дребно нарязан чесън. Сосът се вари минута.

Запеченото пиле се изважда от фурната и се слага в чиния, в тавата се сипва сосът. Върху него се слага пилето. Ястието се слага отново във фурната да се пече на по-ниска температура от 180 ℃ за 25 минути. 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Орехови сладки

20 Ноември 2019 г.
до 65 минути

Фритата с тиквички

19 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Гъбен жулиен

18 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Пица бухтичка

14 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути