Пасирана леща от Измир
Източник: Канал 3

Пасирана леща от Измир

Пасирана леща от Измир

18 Юни 2019 г.
до 80 минути
1 глава кромид лук
2 моркова
20 г краве масло
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 картоф
250 г червена леща
500 мл телешки бульон
лимонов сок на вкус
8 листенца пресен джоджен /1 ч.л. сушен/
сол на вкус
 
За запръжката:
 
30 г краве масло
1 с.л. пшенично брашно

Лукът и морковът се нарязват на дребно.

В тенджера се загрява 20 гр масло и зехтин.

Слагат се нарязаните зеленчуци и запържват за минута. Заливат се с бульон.

Картофът се нарязва на дребно и слага в тенджерата заедно с дребно нарязан чесън. 

Налива се 1,2 л гореща вода. Зеленчуците се варят 10 минути.

Лещата се измива и добавя при омекналите зеленчуци.

На тих огън под капак се вари 20 минути.

Приготвя се запръжка от разтопено в тиганче масло и брашно.

Пържат се до златисто кафяво. Сварената леща се посолява ако е нужно, подправя се с дребно нарязан джоджен и пасира.

5 черпака от нея се наливат при брашното и разбъркват добре, всичко се сипва в тенджерата при лещата и се вари на слаб огън за минута.

Полива се с лимонов сок на вкус.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Гъбен жулиен

18 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Пица бухтичка

14 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути

Супа от спанак с ориз

12 Ноември 2019 г.
до 50 мин.

Момчиловски пататник

11 Ноември 2019 г.
до 35 минути

Табуле от киноа с рукула

08 Ноември 2019 г.
до 40 мин.