Пасирана леща от Измир
Източник: Канал 3

Пасирана леща от Измир

Пасирана леща от Измир

18 Юни 2019 г.
до 80 минути
1 глава кромид лук
2 моркова
20 г краве масло
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 картоф
250 г червена леща
500 мл телешки бульон
лимонов сок на вкус
8 листенца пресен джоджен /1 ч.л. сушен/
сол на вкус
 
За запръжката:
 
30 г краве масло
1 с.л. пшенично брашно

Лукът и морковът се нарязват на дребно.

В тенджера се загрява 20 гр масло и зехтин.

Слагат се нарязаните зеленчуци и запържват за минута. Заливат се с бульон.

Картофът се нарязва на дребно и слага в тенджерата заедно с дребно нарязан чесън. 

Налива се 1,2 л гореща вода. Зеленчуците се варят 10 минути.

Лещата се измива и добавя при омекналите зеленчуци.

На тих огън под капак се вари 20 минути.

Приготвя се запръжка от разтопено в тиганче масло и брашно.

Пържат се до златисто кафяво. Сварената леща се посолява ако е нужно, подправя се с дребно нарязан джоджен и пасира.

5 черпака от нея се наливат при брашното и разбъркват добре, всичко се сипва в тенджерата при лещата и се вари на слаб огън за минута.

Полива се с лимонов сок на вкус.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Печени кюфтенца с киноа

19 Юли 2019 г.
до 40 мин.

Пиле Качиаторе

18 Юли 2019 г.
до 60 мин.

Кръчмарски кюфтета

18 Юли 2019 г.
до 85 минути

Пиле с ананас

17 Юли 2019 г.
до 65 минути