Фрикасе от гъби с яйца
Източник: Канал 3

Фрикасе от гъби с яйца

Фрикасе от гъби с яйца

17 Януари 2020 г.
до 55 минути
8 яйца
1 буркан стерилизирани печурки /600 г/
250 мл прясно мляко
1/2 глава кромид лук
1 кубче пилешки ( зеленчуков ) бульон
30 г краве масло
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
5 стръка магданоз
За забулване на яйцата:
1 с.л. оцет
400 мл зеленчуков бульон
В тенджерка се налива 400 мл зеленчуков бульон и оцет.
Загрява се и когато стигне точката на кипене се слагат едно след друго яйцата.
Сместа се оставя на 90℃ без да ври, и яйцата се забулват за 5-10 минути според предпочитанията за рохки яйца.
В тиган се налива олио и стопява масло, лукът се нарязва на ситно и запържва за половин минута, добавят се гъбите и се задушават за 3 минути на умерен огън.
Поръсват се брашно и хубаво се разбъркват.
След 30 секунди се заливат с ледено студено мляко.
Бърка се непрекъснато и се оставя да заври.
Тогава се наливат 250 мл гореща вода и се добавя кубче пилешки бульон.
На тих огън всичко се вари за 5 минути.
Готовото фрикасе се сервира със забулени яйца и поръсва с дребно нарязан магданоз.
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пръжки със сирене

24 Януари 2020 г.
до 20 мин.

Копривена кайгана със сирене

23 Януари 2020 г.
до 30 мин.

Горещи крилца

22 Януари 2020 г.
до 50 мин.

Шоколадови пастички

21 Януари 2020 г.
до 40 мин

Мързелива пица

20 Януари 2020 г.
до 40 мин

Персийска баклава

16 Януари 2020 г.
до 45 минути