Медени ребърца
Източник: Канал 3

Медени ребърца

Медени ребърца

13 Септември 2019 г.
до 100 мин.

500 гр свински гърди

За маринатата

30 г пчелен мед

30 г кетчуп

1 ч.л.захар

1 ч.л. горчица

1/2 ч.л. соев сос

30 мл винен оцет

1 скилидки чесън

В купа смесваме пчелен мед и кетчуп, подсилваме вкуса с кафява захар и разбъркваме. Прибавяме горчица, разбъркваме и овкусяваме маринатата със сос „Уорчестър”. Наливаме винен оцет и продължаваме да разбъркваме.

Стриваме скилидки чесън с малко сол в хаванче и ги изсипваме в купата със сос. Нарязваме портокал и отцеждаме портокалов сок.

Разбъркваме добре маринатата и заливаме ребърцата, които трябва да престоят от 2-3 часа до 1 денонощие.

Поставяме алуминиево фолио в тава за печене с лъскавата страна надолу. Подреждаме ребърцата, заливаме с останалата част от маринатата и ги покриваме с лист фолио с лъскавата страна нагоре.

Печем във фурна, загрята на 160 градуса, около 30 минути. След това увеличаваме фурната на 200 градуса и печем още 15 минути. Отстраняваме фолиото и запичаме ребърцата на 200 градуса около 15-20 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Туршия от бяла ряпа по корейски

18 Октомври 2019 г.
до 15 минути

Супа от тиква

17 Октомври 2019 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

16 Октомври 2019 г.
до 195 минути

Млечна салата от тиквички

14 Октомври 2019 г.
до 35 минути

Бъркана питка със сирене

11 Октомври 2019 г.
до 95 минути