Печени картофи с манатарки
Източник: Канал 3

Печени картофи с манатарки

Печени картофи с манатарки

19 Юни 2019 г.
до 50 мин

4 картофа - 600 грама

500 гр манатарки

2 скилидки чесън

1 с.л. зехтин

50 гр  краве масло

200 мл млечна сметана

1 пакетче сирене „Крема”-125 г

1 с.л. ситно нарязан копър - 4 стръка

1 с.л. ситно нярязан магданоз- 4 стръка

150 гр кашкавал за поръсване

сол и черен пипер на вкус

Манатарките се нарязват на малки кубчета. Чесънът се реже на дребно. В тиган се налива зехтин, слага се чесън и манатарки и се загрява. Продуктите се задушават 10 минути на умерен огън. Посоляват се и се подправят с копър и смлян пипер. Отеглят се от котлона.

Картофите се нарязват на тънки филии. В намаслена тава с размер 20Х20 см се редят половината картофи, намазват се с половината разтопено масло и се посоляват.

Върху тях се сипват задушените манатарки. Покриват се с останалите резени картофи. Посоляват се и се намазват с останалото масло.

В касерола се налива сметана и се загрява. В нея се слага крема сирене и се разбърква да стане на трохи. Излива се върху картофите, поръсва се с магданоз и настърган кашкавал.

Изпича се в слабо загрята фурна на 160 ℃.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути

Супа от спанак с ориз

12 Ноември 2019 г.
до 50 мин.

Момчиловски пататник

11 Ноември 2019 г.
до 35 минути

Табуле от киноа с рукула

08 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Качамак

07 Ноември 2019 г.
до 30 мин.

Тепсийка с месо и булгур

06 Ноември 2019 г.
до 120 минути