Пържоли в сос от пачи крак
Източник: Канал 3

Пържоли в сос от пачи крак

Пържоли в сос от пачи крак

13 Октомври 2017 г.
до 50 мин

4 пържоли

1/2 глава кромид лук

250 гр гъби пачи крак

1 морков

1 ч.л. сол

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. горчица

200 мл пилешки бульон

100 мл прясно мляко

4 с.л. олио

Пържолите се посоляват, подправят се с чубрица и се поливат с една лъжица олио. Мариноват се за 10 минути или цяла вечер, за да е по-крехко месото.

В тиган се загряват две лъжици олио и всяка пържола се запържва по една минута от всяка страна.

Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на ситно ренде.

След като пържолите се извадят от тигана, се слагат в тава за печене.

В същия тиган се наливат още две лъжици олио и се слагат гъбите, лукът и морковите. Запържват се за минута, добавя се горчица и под капак се задушават за 5 минути.

Налива се бульон и мляко. Всичко се сипва в тавата. Пържолите се пекат на 180 ℃ за 25 минути в предварително затоплена фурна.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Биг Бургер

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Пиле с фъстъци

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

07 Декември 2017 г.
до 195 минути

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

07 Декември 2017 г.
до 95 минути

Пълнен шаран с кисело зеле и ориз

06 Декември 2017 г.
до 120 минути

Маринована кладница

06 Декември 2017 г.
до 50 минути