Пържоли в сос от пачи крак
Източник: Канал 3

Пържоли в сос от пачи крак

Пържоли в сос от пачи крак

13 Октомври 2017 г.
до 50 мин

4 пържоли

1/2 глава кромид лук

250 гр гъби пачи крак

1 морков

1 ч.л. сол

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. горчица

200 мл пилешки бульон

100 мл прясно мляко

4 с.л. олио

Пържолите се посоляват, подправят се с чубрица и се поливат с една лъжица олио. Мариноват се за 10 минути или цяла вечер, за да е по-крехко месото.

В тиган се загряват две лъжици олио и всяка пържола се запържва по една минута от всяка страна.

Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на ситно ренде.

След като пържолите се извадят от тигана, се слагат в тава за печене.

В същия тиган се наливат още две лъжици олио и се слагат гъбите, лукът и морковите. Запържват се за минута, добавя се горчица и под капак се задушават за 5 минути.

Налива се бульон и мляко. Всичко се сипва в тавата. Пържолите се пекат на 180 ℃ за 25 минути в предварително затоплена фурна.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Бисквитени трюфели

19 Юли 2018 г.
до 10 минути

Дунавска чорба от сом

18 Юли 2018 г.
до 40 мин

Катмяна погача

17 Юли 2018 г.
до 1 час

Баварски крем с ягоди

16 Юли 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Русенска гозба

13 Юли 2018 г.
до 25 минути

Слънчева топеница

12 Юли 2018 г.
до 35 минути