Кухнята на Звездев
Източник: Канал 3

Свински джолан в гювеч

11 Септември 2019 г.
до 4 часа

1 кг. свински джолан без кост;

2 патладжана;

3 тиквички;

3 картофа;

2 моркова;

1 глава кромид лук;

3 скилидки чесън;

10 стръка пресен магданоз;

6 с.л. олио;

1 с.л. едрозърнеста горчица;

1 ч.л. чубрица;

200 мл. зеленчуков бульон;

1 с.л. червен пипер;

2 ч.л. сол;

Патладжанът се нарязва на филии, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок, след което се измива. На всеки джолан се правят по два - три прореза, в които се слагат парче морков и скилидка чесън. След като се шпиковат се посоляват и се намазват с горчица.

Слагат се в глинен гювеч. Поливат се с две лъжици олио. Тиквичките се режат на кубчета, както и картофите и отцедените патладжани. Слагат се в гювеча. Лукът се реже на едро, а останалите моркови на колелца и се добавят в гювеча.

Всичко се подправя с червен пипер, чубрица, останалият чесън, дребно нарязан магданоз, сол и се залива с бульон. Налива се останалото олио. Продуктите се размесват добре. Гювечът се затваря с капак и се слага в студена фурна.

Загрява се до 200 ℃. След 30 минути се намалява температурата и печенето продължава при 150 ℃ за 2 часа и 30 минути, след което ястието се поднася.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Момчиловски пататник

11 Ноември 2019 г.
до 35 минути

Табуле от киноа с рукула

08 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Качамак

07 Ноември 2019 г.
до 30 мин.

Тепсийка с месо и булгур

06 Ноември 2019 г.
до 120 минути

Боб по манастирски

05 Ноември 2019 г.
до 120 мин.

Русенска гозба

04 Ноември 2019 г.
до 25 минути