Кухнята на Звездев
Източник: Канал 3

Свински джолан в гювеч

11 Септември 2019 г.
до 4 часа

1 кг. свински джолан без кост;

2 патладжана;

3 тиквички;

3 картофа;

2 моркова;

1 глава кромид лук;

3 скилидки чесън;

10 стръка пресен магданоз;

6 с.л. олио;

1 с.л. едрозърнеста горчица;

1 ч.л. чубрица;

200 мл. зеленчуков бульон;

1 с.л. червен пипер;

2 ч.л. сол;

Патладжанът се нарязва на филии, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок, след което се измива. На всеки джолан се правят по два - три прореза, в които се слагат парче морков и скилидка чесън. След като се шпиковат се посоляват и се намазват с горчица.

Слагат се в глинен гювеч. Поливат се с две лъжици олио. Тиквичките се режат на кубчета, както и картофите и отцедените патладжани. Слагат се в гювеча. Лукът се реже на едро, а останалите моркови на колелца и се добавят в гювеча.

Всичко се подправя с червен пипер, чубрица, останалият чесън, дребно нарязан магданоз, сол и се залива с бульон. Налива се останалото олио. Продуктите се размесват добре. Гювечът се затваря с капак и се слага в студена фурна.

Загрява се до 200 ℃. След 30 минути се намалява температурата и печенето продължава при 150 ℃ за 2 часа и 30 минути, след което ястието се поднася.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Млечна баница

19 Септември 2019 г.
до 50 мин.

Салчичи

18 Септември 2019 г.
до 80 мин.

Суши "Хосомаки"

17 Септември 2019 г.
до 20 мин.

Спагети с песто от сушени домати

16 Септември 2019 г.
до 35 минути

Медени ребърца

13 Септември 2019 г.
до 100 мин.

Пълнени мекици със сирене

12 Септември 2019 г.
до 30 минути