Кухнята на Звездев
Източник: Канал 3

Къпана баница

15 Април 2019 г.
до 65 минути

8-10 бр. кори за баница, печени на сач;

За плънката:

400 гр. сирене;

3 яйца;

150 гр. краве масло;

Всяка кора се потапя (къпе) в гореща вода за много кратко и веднага се изважда, слага се в тава с размер 30 см, намазана с масло. Покрива се с втора къпана кора и се намазва с две лъжи разтопено масло и 100 грама дребно натрошено сирене.

Върху него се слагат още две "къпани кори", намазани с масло, поръсват се със 100 грама от сиренето и се заливат с леко разбити яйца. Отгоре се редят две "къпани кори", намазват се с масло, слага се останалото сирене и останалите "къпани кори", намазани с масло.

Баницата се реже на триъгълници. Всеки прорез се полива с масло, обилно се намаслява цялата повърхност. Баницата се пече в средата на предварително затоплена фурна на 180 ℃ за 30 минути. Изважда се и се покрива с кърпа за 15 минути преди да се нареже и поднесе.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Трюфел тирамису

25 Юни 2019 г.
до 20 мин.

Салата от херинга

24 Юни 2019 г.
до 20 мин.

Баварски крем с ягоди

21 Юни 2019 г.
до 6 часа и 50 минути

Пилешки гулаш

20 Юни 2019 г.
до 40 мин

Пасирана леща от Измир

18 Юни 2019 г.
до 80 минути