Кухнята на Звездев
Източник: Канал 3

Къпана баница

15 Април 2019 г.
до 65 минути

8-10 бр. кори за баница, печени на сач;

За плънката:

400 гр. сирене;

3 яйца;

150 гр. краве масло;

Всяка кора се потапя (къпе) в гореща вода за много кратко и веднага се изважда, слага се в тава с размер 30 см, намазана с масло. Покрива се с втора къпана кора и се намазва с две лъжи разтопено масло и 100 грама дребно натрошено сирене.

Върху него се слагат още две "къпани кори", намазани с масло, поръсват се със 100 грама от сиренето и се заливат с леко разбити яйца. Отгоре се редят две "къпани кори", намазват се с масло, слага се останалото сирене и останалите "къпани кори", намазани с масло.

Баницата се реже на триъгълници. Всеки прорез се полива с масло, обилно се намаслява цялата повърхност. Баницата се пече в средата на предварително затоплена фурна на 180 ℃ за 30 минути. Изважда се и се покрива с кърпа за 15 минути преди да се нареже и поднесе.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60

Макарони на фурна

15 Август 2019 г.
до 40 мин

Подлучено пиле с лимон на фурна

14 Август 2019 г.
до 105 минути