Спагети ала Карбонара
Източник: Канал 3

Спагети ала Карбонара

Спагети ала карбонара

06 Октомври 2016 г.
до 40 мин.

1 пакет спагети

200 г бекон

200 мл млечна сметана

2 с.л. зехтин

4 яйца

80 г сирене пармезан ( грана падано)

сол и черен пипер на вкус

Сваряваме спагетите в тенджера с 4-5 литра подсолена вода.

Нарязваме бекона на малки кубчета и запържваме в 1-2 лъжици зехтин, докато омекне и се зачерви.

В купичка разбъркваме яйцата заедно с 60 гр от настъргано сирене пармезан, поръсваме със сол и смлян черен пипер

След като спагетите се сварят се отделя 1 черпак от водата и запазва, а те се отцеждат и веднага докато са горещи се слагат при запържения бекон. Тигана се маха от котлона и  се сипват разбитите яйцата и запачената вода на спагетите. Хубаво се размесват и сервират.

Друг вариант е в края спагетите да се полеят със сметана и хубаво да се разбъркат.

Сервират се, поръсени с настърган пармезан и смлян черен пипер.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадово кексче с лешници

09 Април 2020 г.
до 25 минути

Мусака с гъби

08 Април 2020 г.
до 85 минути

Джолан с кисело зеле по Баждарски

07 Април 2020 г.
до 220 минути

Подлучено пиле с лимон на фурна

06 Април 2020 г.
до 105 минути

Пияно свинско с картофено пюре

05 Април 2020 г.
до 55 минути

Рошавото Кате

04 Април 2020 г.
до 150 минути