Миш маш с патладжан
Източник: Канал 3

Миш маш с патладжан

Миш маш с патладжан

17 Април 2019 г.
до 110 минути
1 средно голям патладжан
1 глава кромид лук
2 пресни червени чушки
2 пресни зелени чушки
1 чаша скълцани домати (2 бр. пресни)
200 г краве сирене
5 яйца
1 к. ч. олио (50-60 мл)
10 стръка пресен магданоз
3 скилидки чесън
сол на вкус
Патладжанът се нарязва на филии, посолява се
и се оставя да се отцеди горчивия сок
за 30 минути.
След това се измива и нарязва на малки кубчета.
Загрява се 4 с. л. олио в дълбок тиган
и патладжанът се пържи 3 мин., докато
се получи златист цвят. Изважда се от
тигана с решетъчна лъжица.
Лукът се нарязва на дребно, чушките - 
на квадратчета. В тигана се наливат
огще 4 с. л. олио и лукът се запържва
за минута.
След като се получи златист оттенък
се добавят и чушките.
Чесънът се нарязва на ситно и слага
при останалите продукти. Пържат се
за две минути и се добавят доматите.
Посоляват се и се слагат запържените
патладжани. Под капак на слаб огън се 
задушават за 5 мин., ако е нужно се налива
и малко вода. Накрая се слага натрошено
сирене и оставя за минута да къкри.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Счупват се яйца и се слагат в тигана на
бавен огън, оставят се да се забулят.
Тогава внимателно се разбъркват и
ястието е готово за сервиране.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Печени кюфтенца с киноа

19 Юли 2019 г.
до 40 мин.

Пиле Качиаторе

18 Юли 2019 г.
до 60 мин.

Кръчмарски кюфтета

18 Юли 2019 г.
до 85 минути

Пиле с ананас

17 Юли 2019 г.
до 65 минути

Лесковчка Мучкалица

15 Юли 2019 г.
до 70 минути