Мусака с гъби
Източник: Канал 3

Мусака с гъби

Мусака с гъби

15 Май 2019 г.
до 75 минути
400 г свинска кайма
300 г гъби
1/2 кофичка кисело мляко - 250 г
2 яйца
200 г кашкавал
2 с. л. сушени зеленчуци
за супа или зеленчукова подправка
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
6 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Гъбите се режат на дебели филийки.
Пържат се за 2 мин. на силен огън
в 4 с. л. олио. Посоляват се и подправят
с черен пипер. Слагат се в тавичка
с големина 20х15 см. В същия тиган се
наливат 2 с. л. олио и се запържва
каймата, докато стане на трохи.
Слагат се сушените зеленчуци, червен пипер,
сол и чубрица. Каймата се слага при гъбите,
отгоре се нанася киселото мляко. Оставя се
за 15 минути. 
След това се слага да се пече в предварително
затоплена фурна на 180 градуса за 20 минути.
Разбиват се яйца и се слагат върху изпечената
мусака. Покрива се с настърган
кашкавал и се запича за 15 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Лесковчка Мучкалица

15 Юли 2019 г.
до 70 минути

Салата капрезе

15 Юли 2019 г.
до 10 мин.

Мекици с кашкавал

10 Юли 2019 г.
до 40 мин.