Мусака с гъби
Източник: Канал 3

Мусака с гъби

Мусака с гъби

15 Май 2019 г.
до 75 минути
400 г свинска кайма
300 г гъби
1/2 кофичка кисело мляко - 250 г
2 яйца
200 г кашкавал
2 с. л. сушени зеленчуци
за супа или зеленчукова подправка
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
6 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Гъбите се режат на дебели филийки.
Пържат се за 2 мин. на силен огън
в 4 с. л. олио. Посоляват се и подправят
с черен пипер. Слагат се в тавичка
с големина 20х15 см. В същия тиган се
наливат 2 с. л. олио и се запържва
каймата, докато стане на трохи.
Слагат се сушените зеленчуци, червен пипер,
сол и чубрица. Каймата се слага при гъбите,
отгоре се нанася киселото мляко. Оставя се
за 15 минути. 
След това се слага да се пече в предварително
затоплена фурна на 180 градуса за 20 минути.
Разбиват се яйца и се слагат върху изпечената
мусака. Покрива се с настърган
кашкавал и се запича за 15 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Туршия от бяла ряпа по корейски

18 Октомври 2019 г.
до 15 минути

Супа от тиква

17 Октомври 2019 г.
до 55 минути

Чорбаджийски сарми

16 Октомври 2019 г.
до 195 минути

Млечна салата от тиквички

14 Октомври 2019 г.
до 35 минути

Бъркана питка със сирене

11 Октомври 2019 г.
до 95 минути