Мусака с гъби
Източник: Канал 3

Мусака с гъби

Мусака с гъби

15 Май 2019 г.
до 75 минути
400 г свинска кайма
300 г гъби
1/2 кофичка кисело мляко - 250 г
2 яйца
200 г кашкавал
2 с. л. сушени зеленчуци
за супа или зеленчукова подправка
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
6 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Гъбите се режат на дебели филийки.
Пържат се за 2 мин. на силен огън
в 4 с. л. олио. Посоляват се и подправят
с черен пипер. Слагат се в тавичка
с големина 20х15 см. В същия тиган се
наливат 2 с. л. олио и се запържва
каймата, докато стане на трохи.
Слагат се сушените зеленчуци, червен пипер,
сол и чубрица. Каймата се слага при гъбите,
отгоре се нанася киселото мляко. Оставя се
за 15 минути. 
След това се слага да се пече в предварително
затоплена фурна на 180 градуса за 20 минути.
Разбиват се яйца и се слагат върху изпечената
мусака. Покрива се с настърган
кашкавал и се запича за 15 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пиле с ориз по тракийски

23 Август 2019 г.
до 1 ч 20 мин

Пъстърва с ориз

22 Август 2019 г.
до 60 минути

Патладжан с кайма по китайски

21 Август 2019 г.
до 40 мин.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60