Русенска гозба
Източник: Канал 3

Русенска гозба

Русенска гозба

04 Ноември 2019 г.
до 25 минути
1 буркан печени червени чушки - 800 грама
 
1 л прясно мляко 
 
1 глава чесън
 
6 с.л. олио
 
4 с.л. брашно
 
1 ч.л. сол
 
Начин на приготвяне:
 
Чушките се отцеждат добре от течността в буркана и режат на ивички.
​В тенджера се налива олио и загрява слабо. Слагат се чушките, котлонът се увеличава на по-висока степен и пърженето е около 2-3 минути, като се бърка периодично.
Тогава се поръсва брашното и запържва до златисто. 
Залива се със студено прясно мляко и се разбърква непрекъснато до получаването на гъста смес.
Посолява се и вари минута.
​Когато сместа е готова, се слага ситно нарязан чесън, след което ястието се оттегля от котлона и поднася.
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадово кексче с лешници

09 Април 2020 г.
до 25 минути

Мусака с гъби

08 Април 2020 г.
до 85 минути

Джолан с кисело зеле по Баждарски

07 Април 2020 г.
до 220 минути

Подлучено пиле с лимон на фурна

06 Април 2020 г.
до 105 минути

Пияно свинско с картофено пюре

05 Април 2020 г.
до 55 минути

Рошавото Кате

04 Април 2020 г.
до 150 минути