Русенска гозба
Източник: Канал 3

Русенска гозба

Русенска гозба

04 Ноември 2019 г.
до 25 минути
1 буркан печени червени чушки - 800 грама
 
1 л прясно мляко 
 
1 глава чесън
 
6 с.л. олио
 
4 с.л. брашно
 
1 ч.л. сол
 
Начин на приготвяне:
 
Чушките се отцеждат добре от течността в буркана и режат на ивички.
​В тенджера се налива олио и загрява слабо. Слагат се чушките, котлонът се увеличава на по-висока степен и пърженето е около 2-3 минути, като се бърка периодично.
Тогава се поръсва брашното и запържва до златисто. 
Залива се със студено прясно мляко и се разбърква непрекъснато до получаването на гъста смес.
Посолява се и вари минута.
​Когато сместа е готова, се слага ситно нарязан чесън, след което ястието се оттегля от котлона и поднася.
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Орехови сладки

20 Ноември 2019 г.
до 65 минути

Фритата с тиквички

19 Ноември 2019 г.
до 40 мин.

Гъбен жулиен

18 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Пица бухтичка

14 Ноември 2019 г.
до 45 минути

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути