Аджика с тиквички
Източник: Канал 3

Аджика с тиквички

Аджика с тиквички

09 Януари 2019 г.
до 45 минути

3 домата;

1 лук;

2 моркова;

2 тиквички;

3 скилидки чесън; 

1/2 с.л. доматено пюре;

4 стръка копър;

1 ч.л. червен пипер;

1 ч.л. сушен босилек;

4 стръка пресен магданоз;

лют пипер на вкус;

1 ч.л.сол;

Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва на едро.

Загряват се 6 с.л. олио в тенджера и за 5 минути се задушават на слаб огън зеленчуците под капак.

Тиквичките се настъргват на едро ренде, доматите се обелват и режат на дребно. На дребно се нарязва и чесънът.

Към задушените моркови и лука се добавят чесън, домати, тиквички, доматено пюре. Посоляват се и зеленчуците се задушават за 25 минути на слаб огън.

Копърът и магданозът се наситняват, слагат се при готовите зеленчуци заедно с босилек, лют и сладък червен пипер.

На слаб огън ястието се задушава за 5-10 минути. Поднася се студено

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пасирана леща от Измир

18 Юни 2019 г.
до 80 минути

Блини

17 Юни 2019 г.
до 65 минути

Крем брюле с тиква

14 Юни 2019 г.
до 20 мин

Катък мезе

13 Юни 2019 г.
до 20 минути

Толумбички

12 Юни 2019 г.
до 30 мин

Пиле с грах и ориз

11 Юни 2019 г.
до 120 минути