Катми по шуменски
Източник: Канал 3

Катми по шуменски

Катми по шуменски

13 Ноември 2019 г.
до 50 минути

1/2 кг брашно; 

1 кубче прясна мая;

2 яйца;

300 мл вода;

2 щипки захар;

1/2 с.л. сол;

4 с.л. олио;

краве масло за намазване;

Маята се разтваря в 100 мл топла вода, поръсва се със захар и 2 лъжици брашно и се оставя да шупне за 15 минути.

Счупват се яйцата, в купа с брашно, смесваме с шупналата мая. Полива се с олио, продължаваме да разбъркваме. Налива се 200 мл топла вода и се посолява.

Разбъркваме до получаване на гъста каша. Покриваме и изчакваме да втаса. В предварително намаслен сач изсипваме черпак от кашата. Печем от двете страни до зачервяване.

Намазваме катмите докато са още топли с краве масло. Консумират се със сирене, сладко или друга плънка по желание.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Содена питка

13 Декември 2019 г.
до 40 мин

Салата "Сельодка"

12 Декември 2019 г.
до 30 мин

Баница специална

11 Декември 2019 г.
до 70 минути

Салата с картофи и рoлца раци

10 Декември 2019 г.
до 15 мин

Стара радомирска кавърма

09 Декември 2019 г.
до 40 мин

Скумрия с домати на фурна

06 Декември 2019 г.
до 60 мин.