Източник: Канал 3

Пататник

03 Декември 2019 г.
до 30. мин

5 картофа 

2 яйца 

150 г сирене 

1 ч. л. сух джоджен ( 5-6 стръка пресен )

8 с.л. олио -   

1 ч.л. сол

Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. След това се посоляват, слагат се в гевгир и се изстискват много добре от водата. Слагат се в голяма купа, прибавят се яйца и внимателно се разбъркват с вилица. Добавя се дребно натрошеното сирене и се подправя със джоджен. Отново се разбърква добре.

 

В голям тиган се налива 1/2 от олиото и когато се сгорещи, се изсипва сместа. Пече се около 10 минути на тих огън под капак, след което се обръща върху намазана с олио голяма чиния. В тигана се налива останалото олио и пататника се слага от суровата страна да се изпече за още 8-10 минути отново под капак на средната степен на котлона.

 

След изваждане се реже на парчета и сервира.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пръжки със сирене

24 Януари 2020 г.
до 20 мин.

Копривена кайгана със сирене

23 Януари 2020 г.
до 30 мин.

Горещи крилца

22 Януари 2020 г.
до 50 мин.

Шоколадови пастички

21 Януари 2020 г.
до 40 мин

Мързелива пица

20 Януари 2020 г.
до 40 мин

Фрикасе от гъби с яйца

17 Януари 2020 г.
до 55 минути