Скумрия по камчийски
Източник: Канал 3

Скумрия по камчийски

Скумрия по камчийски

13 Ноември 2017 г.
до 65 минути


2 бр скумрия

250 гр стерилизирани домати- 1/2 буркан

1/2 глава кромид лук

2 печени пиперки

2 щипки захар

2 с.л. зехтин

2 кисели краставички

1 дафинов лист

1/4 ч.л. сушен девисил

10 бр черни маслини

сол на вкус

2 с.л. лимонов сок

 

За соса, доматите трябва да са ненарязани на много дребно или пасирани и обелени. 

В тиган се слага зехтин, доматите, и се загряват докато заврат. Лукът се настъргва на едро ренде и се добавя в тигана. Посолява се с 1/2 ч.л. сол, слагат се 2 щипки захар и дафинов лист.

На умерен огън се изчаква да се изпари водата и соса да се сгъсти за около 5 минути.

Скумрията хубаво се измива и се отстранява съсирената кръв.

По повърхноста й се правят прорези. Посолява се, подправя със смлян черен пипер и се полива с лимонов сок.

Оставя се да престои 10 минути.

Нарязват се краставички и печени пиперки на ивички. Когато доматеният сос се сгъсти, към него се добавят краставичките и пиперките, подправя се с девеси.

Рибите се слагат в намаслена тавичка, в коремната кухина на всяка от тях се слага по една лъжица от доматения сос.

Покриват се с останалия сос. Поръсват се с маслини. Рибата се пече в предварително затоплена фурна на 200 ℃ за 20-25 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Бързи соленки

23 Ноември 2017 г.
до 45 минути

Сарми от кисело зеле с киноа и ориз

23 Ноември 2017 г.
до 50 минути

Слънчева топеница

22 Ноември 2017 г.
до 35 минути

Картофени кюфтета

22 Ноември 2017 г.
до 45 минути

Лимонов кекс

21 Ноември 2017 г.
до 50 минути