Скумрия по камчийски
Източник: Канал 3

Скумрия по камчийски

Скумрия по камчийски

13 Ноември 2017 г.
до 65 минути


2 бр скумрия

250 гр стерилизирани домати- 1/2 буркан

1/2 глава кромид лук

2 печени пиперки

2 щипки захар

2 с.л. зехтин

2 кисели краставички

1 дафинов лист

1/4 ч.л. сушен девисил

10 бр черни маслини

сол на вкус

2 с.л. лимонов сок

 

За соса, доматите трябва да са ненарязани на много дребно или пасирани и обелени. 

В тиган се слага зехтин, доматите, и се загряват докато заврат. Лукът се настъргва на едро ренде и се добавя в тигана. Посолява се с 1/2 ч.л. сол, слагат се 2 щипки захар и дафинов лист.

На умерен огън се изчаква да се изпари водата и соса да се сгъсти за около 5 минути.

Скумрията хубаво се измива и се отстранява съсирената кръв.

По повърхноста й се правят прорези. Посолява се, подправя със смлян черен пипер и се полива с лимонов сок.

Оставя се да престои 10 минути.

Нарязват се краставички и печени пиперки на ивички. Когато доматеният сос се сгъсти, към него се добавят краставичките и пиперките, подправя се с девеси.

Рибите се слагат в намаслена тавичка, в коремната кухина на всяка от тях се слага по една лъжица от доматения сос.

Покриват се с останалия сос. Поръсват се с маслини. Рибата се пече в предварително затоплена фурна на 200 ℃ за 20-25 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Шоколадова торта

07 Септември 2018 г.
до 50 минути

Палачинкова торта

24 Август 2018 г.
до 45 минути

Спагети с песто от сушени домати

22 Август 2018 г.
до 35 минути

Тартар от сьомга

20 Август 2018 г.
до 20 минути

Баварски крем с ягоди

15 Август 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Фрикасе от гъби с яйца

13 Август 2018 г.
до 55 минути