Чеснови кюфтенца с гъбен сос и сметана
Източник: Канал 3

Чеснови кюфтенца с гъбен сос и сметана

Чеснови кюфтенца с гъбен сос и сметана

15 Октомври 2018 г.
до 60 минути

За кюфтенцата:

500 гр. кайма; 

2 ск. чесън; 

5 стръка магданоз;

1/2 ч.л. сол; 

 За соса:

2 с. л. олио; 

1/3 глава лук;

1 с. л. краве масло; 

3 с. л. млечна сметана; 

1/2 ч. бяло вино; 

2 с. л. доматено пюре; 

250 гр. стерилизирани дребни печурки; 

1/2 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

За кюфтенцата: Чесънът, заедно с магданоза, се нарязват на много ситно. Слагат се при каймата и всичко се посолява. Омесва се добре с няколко лъжици студена вода.

Оформят се малки кюфтенца около 15 броя.

За соса: Лукът се наситява. В тенджера се загрява олио и масло. Слага се лук и печурки, ако са големи се нарязват на дребно. Задушават се за минута и се заливат с вино.

След минута варене се слага доматено пюре и сметана. Посолява се и се добавят кюфтенцата. Налива се около 300 мл. гореща вода, така че кюфтенцата да са частично покрити. На тих огън под капак ястието се вари за 20-25 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Рошавото Кате

13 Януари 2019 г.
до 150 минути

Аджика с тиквички

09 Януари 2019 г.
до 45 минути

Шарени кюфтета

04 Януари 2019 г.
до 50 минути

Пай от тиква с бисквити

24 Декември 2018 г.
до 80 мин.

Баница с праз

19 Декември 2018 г.
до 60 мин.