Чеснови кюфтенца с гъбен сос и сметана
Източник: Канал 3

Чеснови кюфтенца с гъбен сос и сметана

Чеснови кюфтенца с гъбен сос и сметана

15 Октомври 2018 г.
до 60 минути

За кюфтенцата:

500 гр. кайма; 

2 ск. чесън; 

5 стръка магданоз;

1/2 ч.л. сол; 

 За соса:

2 с. л. олио; 

1/3 глава лук;

1 с. л. краве масло; 

3 с. л. млечна сметана; 

1/2 ч. бяло вино; 

2 с. л. доматено пюре; 

250 гр. стерилизирани дребни печурки; 

1/2 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

За кюфтенцата: Чесънът, заедно с магданоза, се нарязват на много ситно. Слагат се при каймата и всичко се посолява. Омесва се добре с няколко лъжици студена вода.

Оформят се малки кюфтенца около 15 броя.

За соса: Лукът се наситява. В тенджера се загрява олио и масло. Слага се лук и печурки, ако са големи се нарязват на дребно. Задушават се за минута и се заливат с вино.

След минута варене се слага доматено пюре и сметана. Посолява се и се добавят кюфтенцата. Налива се около 300 мл. гореща вода, така че кюфтенцата да са частично покрити. На тих огън под капак ястието се вари за 20-25 минути.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Троянски лучник

19 Март 2019 г.
до 1ч. 20мин

Бобени кюфтета

18 Март 2019 г.
до 20 мин.

Морска паеля

15 Март 2019 г.
до 60 мин

Кекс с локум

14 Март 2019 г.
до 90 минути

Черешово изкушение

12 Март 2019 г.
до 45 минути