Маринована кладница
Източник: Канал 3

Маринована кладница

Маринована кладница

09 Август 2019 г.
до 50 минути
1 кг кладница
 
60 мл. винен оцет
 
200 мл вода
 
3 суп.л. захар
 
2 суп л сол
 
2 дафинови листа
 
8 зрънца бахар
 
8 зърна черен пипер
 
1 ч.л. сушен копър
Гъбите се измиват добре. Слагат се в 1 литър посолена с 2 ч.л. сол вода. За 10-15 минути.
Отцеждат се и изплакват със студена вода. Отново се отцеждат.
В тиганче се слага оцет, бахар, 2 с.л. сол, захар, дафинов лист и 200 мл вода.
Кипват се и варят минута. Слагат се гъбите и поръсват с копър и черен пипер.
Оставят се да изтинат и редят в буркан, заливат се със студена саламура докато ги покрие. Съхраняват се на хладно
 
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Пъстърва с ориз

22 Август 2019 г.
до 60 минути

Патладжан с кайма по китайски

21 Август 2019 г.
до 40 мин.

Пържоли в сос от пачи крак

20 Август 2019 г.
до 50 мин

Патладжан със зелен къри сос

19 Август 2019 г.
до 40 мин

Кашкавал на фурна

16 Август 2019 г.
до 60

Макарони на фурна

15 Август 2019 г.
до 40 мин