Чорбаджийски сарми
Източник: Канал 3

Чорбаджийски сарми

Чорбаджийски сарми

07 Декември 2017 г.
до 195 минути
1 голяма кисела зелка - 1 кг
1/2 чаша пасирани стерилизирани домати - 100 гр. 
4 с. л. олио 
1 глава лук 
2 ч. л. червен пипер 
1 ч. л. чубрица 
200 г пилешки дробчета 
150 г ориз 
 2 големи пилешки бутчета (около 400 гр)
1/2 л зелев сок
Лукът се нарязва на дребно, загряват се 4 с.л.олио в дълбок тиган и оризът се пържи за половин минута.
Оризът се измива и отцежда и слага при лука. След половин минута се поръсва с червен пипер и залива с 150 мл вода. Посолява се и на слаб огън се изчаква оризът да поеме течноста.
Пилешките дробчета се нарязват на две-три парченца и слагат в плънката. Подправя се с чубрица и слагат доматите. Хубаво се размесва.
Оставя се да изстине за 10 минути.
Пилешките бутчета се обезкостяват, маха им се кожата и се нарязват на дребни парчета според броя зелеви листа, така че във всеки лист да има по едно парче пилешко.
Зелевите листа се почистват от кочана, в средата се слагат по една-две лъжици от плънката и в центъра парче пиле.
Завиват се стегнати рулца.
На дъното на глинен гювеч се слагат дребни зелеви листа и кочаните.
Покриват се с костите на пилето. Върху пилето се редят сърми с затворената част надолу, Заливат се със зелев сок и вода докато се покрият. Поливат се с 2 с.л. олио.
Гювечът се затваря с капак и слага в студена фурна. Загрява се до 150 ℃ и се пече между 1.30-2 часа.
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Биг Бургер

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Пиле с фъстъци

08 Декември 2017 г.
до 55 минути

Ръжено-пшеничен хляб с ленено семе

07 Декември 2017 г.
до 95 минути

Пълнен шаран с кисело зеле и ориз

06 Декември 2017 г.
до 120 минути

Маринована кладница

06 Декември 2017 г.
до 50 минути

Бърза пица - без мая

04 Декември 2017 г.
до 45 минути