Чорбаджийски сарми
Източник: Канал 3

Чорбаджийски сарми

Чорбаджийски сарми

07 Декември 2017 г.
до 195 минути
1 голяма кисела зелка - 1 кг
1/2 чаша пасирани стерилизирани домати - 100 гр. 
4 с. л. олио 
1 глава лук 
2 ч. л. червен пипер 
1 ч. л. чубрица 
200 г пилешки дробчета 
150 г ориз 
 2 големи пилешки бутчета (около 400 гр)
1/2 л зелев сок
Лукът се нарязва на дребно, загряват се 4 с.л.олио в дълбок тиган и оризът се пържи за половин минута.
Оризът се измива и отцежда и слага при лука. След половин минута се поръсва с червен пипер и залива с 150 мл вода. Посолява се и на слаб огън се изчаква оризът да поеме течноста.
Пилешките дробчета се нарязват на две-три парченца и слагат в плънката. Подправя се с чубрица и слагат доматите. Хубаво се размесва.
Оставя се да изстине за 10 минути.
Пилешките бутчета се обезкостяват, маха им се кожата и се нарязват на дребни парчета според броя зелеви листа, така че във всеки лист да има по едно парче пилешко.
Зелевите листа се почистват от кочана, в средата се слагат по една-две лъжици от плънката и в центъра парче пиле.
Завиват се стегнати рулца.
На дъното на глинен гювеч се слагат дребни зелеви листа и кочаните.
Покриват се с костите на пилето. Върху пилето се редят сърми с затворената част надолу, Заливат се със зелев сок и вода докато се покрият. Поливат се с 2 с.л. олио.
Гювечът се затваря с капак и слага в студена фурна. Загрява се до 150 ℃ и се пече между 1.30-2 часа.
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Бисквитени трюфели

19 Юли 2018 г.
до 10 минути

Дунавска чорба от сом

18 Юли 2018 г.
до 40 мин

Катмяна погача

17 Юли 2018 г.
до 1 час

Баварски крем с ягоди

16 Юли 2018 г.
до 6 часа и 50 минути

Русенска гозба

13 Юли 2018 г.
до 25 минути

Слънчева топеница

12 Юли 2018 г.
до 35 минути